Вече има и 5K монитор, пуска го Dell до края на годината

27-инчовият монитор Dell UltraSharp 27 Ultra HD 5K поддържа най-високата до момента в такова устройство резолюция от 5120×2880 точки.

През последната година все повече производители на монитори и ТВ техника започват да пускат на пазара продукти с поддръжка на модерната 4K (Ultra HD) резолюция, осигуряваща възможности за свръх-висока детайлност, въпреки все още недостатъчната наличност на съдържание с такава разделителна способност. Има обаче и компании, които не спират до там. Пример за това е Dell, която анонсира първия в света монитор с резолюция 5К.

Въпросното устройство е моделът Dell UltraSharp 27 Ultra HD 5K, който при 27 инча диагонал на екрана и 218 PPI плътност на пикселите поддържа резолюция от 5120×2880 точки. Казано иначе, този монитор съдържа 7 пъти повече пиксели в сравнение с масовите дисплеи с Full HD разделителна способност. В новия модел на Dell е реализирана и технологията PremierColor, която има за цел да подобрява изображението. Освен това, 5K мониторът е снабден с картов четец, шест USB портана и тонколонки Harman Kardon с мощност 16 W.

Както може да се очаква, цената на Dell UltraSharp 27 Ultra HD 5K не е от ниските. Според наличната информация, устройството ще се предлага срещу $2500, когато започнат продажбите му (до края на четвъртото тримесечие на годината).

В заключение е редно да припомним също, че 5K моделът не е единственият необичаен монитор, представен от Dell през последните няколко дни – в началото на месеца, компанията обяви и огънат представител на фамилията UltraSharp, предназначен най-вече за геймъри.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.