QNAP пусна мобилна NAS система “7-в-1”, наречена QGenie

Оригиналното джобно устройство QGenie на компанията QNAP съчетава множество функции, включително такива на файлов сървър, на персонален облак за съхранение, на мобилно зарядно, на рутер за споделяне на интернет връзка, на точка за достъп и др.

Мултифункционалните устройства от всякакъв род и характер определено са на мода в днешно време, но факт е че те могат да бъдат и доста полезни. Аналозите на швейцарското ножче могат да се видят в почти всеки тип електронна и компютърна техника, но до като обикновено става въпрос за нещо от рода на “2 / 3-в-1” или най-много “5-в-1”, инженерите на компанията QNAP са успели да създадат джажда предлагаща “7-в-1” функционалност.

Това е отличителна особеност на обявеното през юли и пуснато наскоро на пазара устройство QGenie, чиято основна функция е да служи като мобилна NAS система за съхранение на сървъри. В корпуса с джобен формат обаче специалистите на QNAP са интегрирали още редица полезни неща, осигуряващи възможностите на файлов сървър, на персонален облак за съхранение, на мобилно зарядно, на рутер за споделяне на интернет връзка, на точка за достъп и др.

Както споменахме, основното предназначение на  QGenie е да служи като достъпно NAS хранилище, разширяващо капацитета на мобилните устройства. Вградената безжична свързаност обаче не само осигурява удобство за обмена на снимки, музика и пр., но дава достъп и до фирмената myQNAPcloud услуга, и до Qsync и Qfile приложенията, които превръщат джаджата в персонален облак за до 20 потребители, поддържайки едновременно свързване на до 8 човека. Това прави устройството особено подходящо за безжично споделяне на интернет (като рутер) и на файлове при пътуване.

QGenie има също мощна вградена батерия с капацитет 3000mAh, която осигурява до 10 часа автономна работа с едно зареждане, а зарядът може да бъде използван и за зареждане на Android / iOS мобилни устройства, т.е. като  “power bank” . Освен това устро-йството може да служи като точка за достъп или като LTE/4G/3G донгъл.


QNAP пусна мобилна NAS система “7-в-1”, наречена QGenie

© PCWorld България, pcworld

Според официалната информация, мултифункционалният QGenie е съвместим с is Windows, Mac, iOS и Android устройства. Устройството вече е налично на пазара, но от QNAP не дават ценова информация, препоръчвайки за такава да се обръщате към дистрибуторите на марката. За нашата страна такъв е компанията Перси.   

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.