LG пуска на пазара OLED телевизорите си с 4К резолюция

Две модификации на “първия в света” 4K OLED телевизор с диагонали на екрана 77 и 66 инча излизат по магазините в Корея тази седмица, а скоро след това LG Electronics обещава такива да има и в Европа.

Вчера от компанията LG Electronics обявиха, че започват продажбите на “първия в света OLED телевизор с 4К резолюция” (3840x2160 пиксела). Според официалната информация, той се предлага в размери 77 и 66 инча, на които отговарят моделите с обозначения 77EG9700 и 65EC9700.

Новите 4K OLED телевизори на южнокорейския гигант са оборудвани също с модерен извит панел с WRGB технология, която добавя допълнителен бял суб-пиксел за подобряване на изображението. Друго предимство на въпросните модели е многоканалната ULTRA SURROUND звукова система, създадена в сътрудничество с аудио експерти от Harman Kardon, която обещава и подобаващо качество на озвучаването.


LG пуска на пазара OLED телевизорите си с 4К резолюция

© PCWorld България, pcworld

В случай, че сте забравили извитите 4K OLED телевизори на LG бяха представени за първи път в началото на годината по време на изложението CES (Consumer Electronics Show), където спечелиха награда Best of Innovations в конкуренция със Samsung, която също показа подобни устройства. LG обаче бърза да излезе първа на пазара с тези си ТВ модели, за да заеме своевременно нишата, която според представителите на компанията ще определи бъдещето в сегмента. Според Хюн-хой Ха, президент и главен изпълнителен директор на LG Home Entertainment company OLED телевизорите се очаква да изпреварят LCD по продажби в следващите няколко години.


LG пуска на пазара OLED телевизорите си с 4К резолюция

© PCWorld България, pcworld

В Корея LG започва да приема поръчки за своите 65 и 77 инчови LG 4K OLED още тази седмица, като от компанията обещават, че скоро този тип телевизори ще бъдат налични и на пазарите в Северна Америка и Европа. Разбира се, LG 4K OLED ще могат да се видят и изпробват и на предстоящото в началото на септември изложение IFA 2014.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.