Геймърският таблет NVIDIA Shield + контролер вече и официално

Изтеклите в навечерието на вчерашния анонс характеристики и цени бяха потвърдени официално. Датата за пазарен дебют на NVIDIA SHIELD Tablet и SHIELD Controller e 29 юли, но вече могат да се правят предварителни поръчки.

Потвърждавайки зачестилите наполседък слухове, вчера NVIDIA обяви официално своето най-ново устройство за гейминнг – таблетът от фамилия SHIELD, който, по думите на компанията, е “създаден специално за геймърите от цял свят”. За да бъде този таблет завършена гейм машина, NVIDIA предлага заедно с него и безжичния игрови контролер SHIELD, който според компанията се отличава с висока точност, ниска латентност и ергономия.

По отношение на характеристиките на новия геймърски таблет, вчерашният анонс не съдържаше особени изненади, тъй като информацията за всички основни спецификации на двете устройства изтече още в навечерието на официалното представяне. Тъй като вече ви запознахме с тях, тук няма да се спираме отново на хардуерните подробности. Редно е обаче да добавим още някои детайли, които са важни за геймърите.


Геймърският таблет NVIDIA Shield + контролер вече и официално

© PCWorld България, pcworld

Един от тях е програмното осигуряване, което в случая е доста щедро. Таблетът NVIDIA Shield работи под управлението на ОС Android 4.4 KitKat, което значи, че за устройството са достъпни всички приложения и игри, предлагани през онлайн магазина Google Play. Заедно с него обаче, геймърската мобилна машина идва и с инсталирано приложение SHIELD Hub, което дава достъп до над 200 игри, оптимизирани именно за мобилната техника от тази серия на NVIDIA. Поддържат се и няколко различни режима на използване: самостоятелна игра с помощта на контролер, конзолен режим за игра на голям екран/телевизор, гейм стрийминг за РС и възможност за предаване на геймплей видео към Twitch TV, с помощта на технологията ShadowPlay.


Геймърският таблет NVIDIA Shield + контролер вече и официално

© PCWorld България, pcworld

Геймърският таблет върви в комплект и с електронния писец DirectStylus 2, който може да се използва за бележки с интегрирани приложения и разпознаване на ръкописен текст. За по-креативна работа и за художници е подходящо приложението NVIDIA Dabbler , чрез което могат да се пресъздават реалистични 3D акварели и живопис. В пакета на NVIDIA SHIELD Tablet е включена популярната Frostbyte игра  Trine 2: Complete Story, която беше голям хит за PlayStation, Xbox и Steam, а сега вече е оптимизирана и за процесор Tegra K1.


Геймърският таблет NVIDIA Shield + контролер вече и официално

© PCWorld България, pcworld

Изтеклата по-рано информация за цените на таблета, контролера и калъфа-поставка също беше официално потвърдена. Т.е. вече сигурно, че 16-гигабайтовият SHIELD Tablet с Wi-Fi поддръжка ще струва $299 (в САЩ), а вариантът с 32 GB памет и Wi-Fi+LTE модул ще се предлага срещу $399. Цената на SHIELD Controller в САЩ е $59, а допълнителната опция за калъфа-поставка е на цена от $39.


Геймърският таблет NVIDIA Shield + контролер вече и официално

© PCWorld България, pcworld

Според официалната информация от компанията, таблетът SHIELD, безжичният  контролер и калъфа вече  са достъпни за предварителна поръчка в Съединените щати, Канада и “повечето европейски страни”. Предварителните заявки за Европа, могат да бъдат направени  чрез  по- големите  електронни магазини, твърдят от NVIDIA.


Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.