HP готви ноутбук специално за геймъри?

Според непотвърдена засега информация през тази есен Hewlett-Packard ще дебютира в сегмента с нов високопроизводителен лаптоп, оборудван с процесор Intel Core i7-4712MQ и мощен графичен ускорител NVIDIA GeForce GTX 860M.

По всичко личи, че геймърите формират пазарен сегмент, който носи добри печалби за хардуерните производители и неслучайно последните ухажват непрекъснато любителите на компютърните игри. А изглежда към “ухажването” скоро ще се присъедини и един голям производител с отдавнашен фокус върху бизнес потребителите. Става въпрос за Hewlett-Packard, която се готви да излезе на пазара на геймърски лаптопи (б.р. ако не смятаме фирмената потребителска линия Pavilion, включваща модели, които могат да се определят и като “геймърски” - напр. HP Pavilion dv7t). Това твърди известният блогър Евън Блас (Evan Blass), чиито предварителни неофициални публикации в Twitter канала @evleaks неведнъж са се оказвали доста достоверни.

Та според въпросния източник, още през тази есен HP ще представи високопроизводителен геймърски лаптоп, оборудван с бърз процесор Intel Core i7-4712MQ и мощен графичен ускорител NVIDIA GeForce GTX 860M от последно поколение. Като особености на този ноутбук се споменават разположени в страни от клавиатурата високоговорители и вградена подсветка, която ще може да се настройва посредством специален софтуер.

Въпросната информация, Блас илюстрира и с две снимки, изобразяващи именно този нов геймърски лаптоп на НР.


HP готви ноутбук специално за геймъри?

© PCWorld България, pcworld

Ако тази информация се окаже вярна, НР ще се изправи и в този сегмент в директна конкуренция с могъщите тайвански компании MSI и ASUS (чийто широк набор геймърски устройства е обединен във фамилията ROG - Republic of Gamers). Тук е мястото да припомним, че в началото на годината техните съотечественици от GIGABYTE също създадоха своя геймърска марка (Aorus) и вече започнаха да предлагат под нея свой геймърски лаптоп Aorus X7, който се радва на голямо търсене, според DigiTimes. По този начин открива още един фронт на конкуренция HP и с друга американска компания – Dell, която също предлага геймърски лаптопи както под собствена търговска марка, така и под марката Alienware.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.