Три нови таблета LG G Pad са готови да излязат на пазара

Още в рамките на тази седмица по магазините в Европа ще се появи 7-инчов модел LG G Pad 7.0, а няколко седмици по-късно на пазара излизат и устройствата LG G Pad 8.0 и LG G Pad 10.1.

След като се върна на пазара на таблети едва през миналата есен, LG Electronics със сигурност има много да наваксва, затова не е изненада, че компанията има нови продукти от въпросния тип. Според скорошно съобщение на официалния сайт на LG, южнокорейският производител е готов да пусне на пазара три нови таблета от своята серия G Pad. Първият от тях – моделът LG G Pad 7.0 – би трябвало да се появи в магазините в Европа още тази седмица, а няколко седмица по-късно на разположение ще бъдат и устройствата LG G Pad 8.0 и LG G Pad 10.1

Първите съобщения за споменатите три таблета се появиха още преди около месец, но тогава компанията не навлезе в подробности за техническите характеристики на моделите. Сега обаче LG Electronics разкрива пълните спецификации.

Както може да се види в официалното съобщение на компанията, и трите нови модела от серията LG G Pad са оборудвани с 4-ядрени процесори с работна честота 1,2 GHz, екрани с IPS матрица и WXGA резолюция (1280х800), 1 GB оперативна памет, Wi-Fi модули за безжична връзка и слотове за карти памет от тип microSD..


Три нови таблета LG G Pad са готови да излязат на пазара

© PCWorld България, pcworld

Най-малкият 7-инчов модел LG G Pad 7.0 е снабден с 8 GB постоянна памет, две камери (3 Mpix основна и 1,3 Mpix фронтална) и батерия с капацитет 4000 mAh. Габариттите на въпросното устройство са 189,3х113,8х10,1 мм, а теглото— 293 гр.

8-инчовият таблет LG G Pad 8.0 има 16 GB вградена флаш-памет за съхранение, батерията му е с капацитет 4000 mAh, а двете му камери с резолюция 5 и 1,3 мегапиксела, са съответно за тилната и за фронталната. Същите камери и вградени флаш-устройства за съхранение влизат в конфигурацията и на модела LG G Pad 10.1, който обаче е с 10,1-инчов екран и с по-мощна батерия – 8000 mAh. Този модел тежи 523 гр,. което е с 280 грама повече от теглото на LG G Pad 8. А размерите на двата споменати таблета са съответно 260,9x165,9x8,9 мм и 210,8x124,2x9,9 мм.


Три нови таблета LG G Pad са готови да излязат на пазара

© PCWorld България, pcworld

Според наличната информация, най-големият от новите таблети LG G Pad ще се предлага в бяла и черна разцветка на корпуса, докато другите ще бъдат "по-шарени" и ще имат варианти, изпълнени също в оранжев и син цвят.

Всички нови таблети на LG работят под управлението на операционна система Android, обогатена с някои ексклузивни фирмени функции като QPair 2.0, KnockCode и Smart Keyboard. За съжаление, от компанията не споменават нищо за цените на моделите, така че информация за тях ще получим от операторите и търговските вериги при появата на устройствата на пазара. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.