Acer подобрява дизайна на TravelMate лаптопите си

Ново поколение FlowCurve дизайн и тънък корпус без вентилатор за безшумна работа въвежда бизнес ноутбукът Acer TravelMate B115P, който според компанията е най-подходящ за студенти и работещи в движение.

Фамилията бизнес ориентирани лаптопи TravelMate на Acer е добре позната на родните потребители, но тези дни компанията обяви един нов неин представител, който вероятно ще донесе и някои приятни изненади - най-вече на студентите и работещите в движение, за които е предназначен.

Преди всичко новият бизнес ноутбук Acer TravelMate B115P се отличава с усъвършенстван „FlowCurve" дизайн, тънък само 21,2 мм. корпус и безшумно шаси без охлаждащ вентилатор. Ноутбукът има елегантен алуминиев капак и е достатъчно здрав, за да издържа при ежедневна употреба, твтрдят от компанията.

Според производителя, B115P има всичко необходимо за натоварения работен ден, включително интуитивен HD мулти-тъч дисплей (какъвто няма в по-бюджетната модификация с обозначение B115), пълноразмерна клавиатура и голям и прецизен тъчпад с подобрена чувствителност и точност. Освен това лаптопът е оборудван с HD уеб камера с High Dynamic Range (HDR), за да предостави ясна картина при видео конференции, както и мощни високоговорители. Acer TravelMate B115P идва с най-новия четириядрен Intel Pentium процесор, 8 GB памет и 128 GB SSD устройство за съхранение, с които гарантира както висока производителност при работа, така и минималното тегло на лаптопа, тежащ едва 1,19 кг

TralevMate B115 работи под управлението на Windows 8.1 и предоставя лесен достъп до всички Windows Store приложения. Чрез инсталирания Skype потребителите могат да общуват с приятели или да работят с колеги, като налице е и пълният набор от Office инструменти, както и интеграцията с хранилището SkyDrive за повсеместен онлайн достъп до файловете.


Acer подобрява дизайна на TravelMate лаптопите си

© PCWorld България, pcworld

С TravelMate B115P потребителите могат и да са напълно спокойни, че документите им са добре защитени, отбелязват още от компанията. Инструментът Acer Office Manager например позволява на малките фирми да се възползват от повишена сигурност и управление на IT активите си, а с Acer ProShield потребителите лесно управляват своите профили, защитават документите и уеб акаунтите си. Бизнес контактите също могат бързо да бъдат записани на смартфон чрез Contact Pickup, докато Face Login функцията дава възможност за бързо влизане в режим на работа чрез разпознаване на лицето.

За улесняване на образователните задачи на разположение е инструментът Acer Classroom Manager (ACM), който позволява на преподавателите да подобрят ефективността на споделяне на съдържание и комуникацията, като директно изпраща информация на компютрите на учениците. ACM предоставя на учителите по-добър контрол над учениците, позволява им да се фокусират по-лесно и да оптимизират своето време чрез по-лесни достъп и споделяне на съдържание. С приложението Student Journal пък можете лесно да записвате и запазвате уроци.

Освен това потребителите могат да използват сензорните функции, да пишат и да създават съдържание с Acer Touch Tools. Acer Screen Grasp пък позволява заснемането на изображения, които да бъдат използвани с Acer Scrapboard за създаване на великолепни колаж. Още една полезна функция е Acer AccuFinger, която помага за много по-точното избиране и маркиране на малки елементи на екрана.

За съжаление, от Acer не споменават на каква цена новият безшумен лаптоп TravelMate B115P може да се намери на нашия пазар. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.