AMD пуска второ поколение процесори за вграждане от R-серията

Според AMD, APU и CPU чиповете, базирани на нейната нова платформа “Bald Eagle” осигуряват “безпрецедентна изчислителна и графична производителност за този клас продукти” с приложение в игрални автомати, медицинска изобразяваща апаратура, цифров подпис и др.

AMD днес обяви второто поколение ускорени процесори (APU) и централни процесори (CPU) от т.нар. 'AMD Embedded R-series' линия (наричани преди с кодовото име "Bald Eagle") за вградени приложения. Новите решения са предназначени за използване в специфична техника като игрални автомати, медицинска изобразяваща апаратура, оборудване за цифров подпис, системи за управление и автоматизация, както и решения за комуникационна и мрежова инфраструктура, които изискват водещи изчислителни и графични технологии.

AMD Embedded R-series

Според официалната информация, второто поколение APU и CPU чипове от R-серията на AMD са проектирани за среден до висок клас визуални и изискващи интензивни паралелни изчисления вградени приложения с поддръжка на Linux, RTOS и Windows операционни системи. Новите решения са с тактови честоти от 2,2 до 3,6 GHz CPU честота, базирани на най-новата CPU архитектура на AMD (с кодово име "Steamroller"), и с 533–686 MHz честота на графичното ядро, изградено на базата на Graphics Core Next (GCN) архитектурата.

Новите APU за вграждане от R-серията на AMD са и първите, които използват Хетерогенната системна архитектура (Heterogeneous System Architecture - HSA):), позволяваща на приложенията да разпределят работния товар да към най-подходящия изчислителен елемент - CPU, GPU или специализиран ускорител като видео декодер, което носи до 44 % повече 3D графичка производителност и до 46% повече изчислителна производителност в сравнение със съпоставими Intel Haswell Core-i процесори, отбелязват още от AMD.

Според компанията, семейството чипове от 2-ро поколение на AMD R-серия са специално проектирани за вградени приложения с 10-годишен жизнен цикъл на продуктите, работа с двуканална ECC памет , поддръжка на DDR3-2133 и конфигурируем TDP за гъвкавост на системния дизайн с цел оптимизация на процесора на по-нисък TDP. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.