Samsung излиза на CeBIT 2014 с нови принтери с NFC

Според Samsung Electronics, сериите принтери Xpress C1860 и Xpress M2885 предоставят висока производителност и силен фокус върху мобилното принтиране

По време на последните две големи технологични изложения, Samsung Electronics представи доста внушителна гама от нови продукти, но изглежда и на започващото днес шоу CeBIT 2014 компанията няма да страда от недостиг на демонстрационни изделия от последно поколение. Този път обаче компанията първо съобщава за нова линия от принтери с NFC функционалност - серията цветни лазерни принтери Xpress C1860 и черно-белите лазерни принтери Xpress M2885. Въпросните устройства са създадени специално за нуждите на домашни офиси и малки и средни предприятия, които изискват голям обем печат и повишена съвместимост с широк кръг от ИТ устройства. И двете серии са съвместими с облака Samsung Cloud Print, който ще бъде на пазара в САЩ и Европа през тази година.

Според официалната информация, серията Xpress C1860 включва лазерен цветен принтер C1810W и мултифункционални принтери (МФП) C1860FW, които предлагат печат, копиране, скенер и факс. Тези принтери осигуряват за потребители от малкия и среден бизнес лесен и удобен печат с висока скорост: 28 страници на минута (формат А4) за черно-белите устройства и 18 страници на минута (формат А4) за цветните лазерни принтери.


Samsung излиза на CeBIT 2014 с нови принтери с NFC

© PCWorld България, pcworld

Xpress C1860 моделите са оборудвани с двуядрен CPU (533MHz основен процесор и150MHz ко-процесор) и 256MB памет (с възможност за ъпгрейд до 512MB), докато Xpress M2885 са с 600MHz процесор и 128MB памет.


Samsung излиза на CeBIT 2014 с нови принтери с NFC

© PCWorld България, pcworld

Благодарение на технологията на Samsung за подобряване на изображенията и на функцията Rendering Engine for Clean Page (ReCP) серията принтери Xpress M2885/C1860 печатат и с професионално качество, така че може да се разчита на ясен текст и чисти изображения.


Samsung излиза на CeBIT 2014 с нови принтери с NFC

© PCWorld България, pcworld

Освен това, Samsung е добавила в новите си принтери и функцията Easy Print Management за мобилни устройства, която първоначално беше налична за PC-та. Така благодарение на NFC функционалността и приложението Samsung Mobile Print клиентите от малкия и средния бизнес без собствен ИТ отдел ще могат лесно да следят информацията за устройството, статуса и употребата на консумативите.Samsung Mobile Print показва и серия видеоклипове, които позволяват на потребителите да откриват и отстраняват грешки на място, без да се налага да чакат клиентската поддръжка.


Samsung излиза на CeBIT 2014 с нови принтери с NFC

© PCWorld България, pcworld

Всъщност и двете нови серии принтери на Samsung поддържат както NFC, така и Wi-Fi Direct, които позволяват на потребителите лесно и сигурно да отпечатват документи, изображения и дори информация от социалните мрежи, като просто допрат смартфона си до принтера. Потребителите дори могат да сканират документи директно от мултифункционалния принтер на смартфона си, без да се налага да изпращат файловете през компютъра или по имейл.


Samsung излиза на CeBIT 2014 с нови принтери с NFC

© PCWorld България, pcworld

Според Samsung, sериите C1860/M2885 ще се появят на пазара в Европа през април, а приложението Samsung Mobile Print вече може да бъде свалено безплатно от Google Play Store и Apple App Store. Повече информация за решенията за мобилен печат на компанията може да бъде намерена на фирмения Smart Printing микросайт. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.