Athlon и Sempron се възраждат с нова AM1 платформа от AMD

Компанията снабдява с GCN графика нови AMD Athlon и AMD Sempron APU процесори, предназначени за глобалните канали за дистрибуция на компоненти, за изграждане на компютри с малък форм-фактор и ниско потребление на енергия

Въпреки че последните новости от APU A-Series асортимента на AMD излязоха на пазара сравнително скоро, компанията е готова да актуализира хибридните си процесори с поредно предложение. То идва под формата на нова AM1 платформа с четириядрени и двуядрени "Kabini" APU процесори, насочени главно към асемблаторите на РС техника. Според официалната информация от производителя, новите AM1 APU чипове ще разполагат със спечелилата широко признание Graphics Core Next (GCN) графична архитектура и AMD "Jaguar" CPU ядра, и ще носят популярните имена Athlon и Sempron. В комбинация със съответните дънни платки от водещите производители ще бъде създадена екосистема от гъвкави платформи с възможности за ъпгрейд на атрактивни ценови нива, с поддръжка на USB 3.0 и SATA 6 GB/s, с micro ATX и mini ITX форм-фактор на дъната за създаване на енерго-ефективни и компактни РС. Очаква се новите Kabini-базирани настолни машини и компоненти да бъдат на пазара в "избрани региони" от началото на април, а в глобален план – от 9 април тази година.

Според информацията от компанията т.нар. 'Kabini в цокъл' платформа ("Socketed Kabini") ще осигурява отлична производителност, гладко сърфиране в Мрежата и добро графично ускорение за голямата част от мейнстрийм сегментите и развиващите се пазари, където се търсят достъпни ценово системи с богата функционалност и производителност и същевременно пестящи енергия.


Athlon и Sempron се възраждат с нова AM1 платформа от AMD

© PCWorld България, pcworld

С други думи AMD AM1 платформата предлага балансирана изчислителна среда с поддръжка на DirectX 11.2 и Windows 8.1 за масовите потребители. Освен това, производители като ASRock, ASUS, BIOSTAR, ECS, Gigabyte и MSI са в готовност да пуснат широка гама дънни платки от следващо поколение на базата на цокъл FS1b. Тези дъна ще поддържат най-новите спецификации на USB 3.0 и SATA 6GB/s интерфейси за APU процесори от AMD Athlon и Sempron сериите за AM1 платформата. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.