Cooler Master разширява гамата си All-in-One водни охладители

Новите Watercooler системи Nepton 140XL и 280L на Cooler Master, снабндени с високефективни охлаждащи вентилатори, са фабрично напълнени с течност и капсуловани, така че са готови за монтиране в РС шасито и не изискват поддръжка за целия си експлоатационен срок.

След като в края на 2012 г. Cooler Master се върна на пазара на водни CPU охладители с достъпни ценово решения от тип All-iin-One, компанията в продължение на доста време не беше актуализирала въпросния си асортимент от предложения. Тези дни обаче този пропуск беше поправен с анонса на нова серия Watercooler системи. На този етап линията се състои от два модела, носещи обозначенията Cooler Master Nepton 140XL и Cooler Master Nepton 280L, включващи помпи с патентован фирмен дизайн, които според Cooler Master осигуряват максимална производителност.

Като решения от тип All-iin-One новите Nepton 140XL и 280L са фабрично напълнени с течност и капсуловани, така че са готови за монтиране в РС шасито и не изискват поддръжка за целия си експлоатационен срок. Характерни за новата серия водни охладители на Cooler Master са и използваните „премиални" вентилатори JetFlo 140 Series, контруирани специално за осигуряване на високо въздушно налягане, подходящо именно за употреба във водни охлаждания. С цел съвместимост на радиатора се предвидени отвори и за JetFlo 120 Series и други 120-милиметрови вентилатори.


Cooler Master разширява гамата си All-in-One водни охладители

© PCWorld България, pcworld

Основната разлика между двата нови модела от серията Nepton е в размера на радиаторите и броя на използваните вентилатори. Вариантът Nepton 280L е екипираан с два JetFlo 140 вентилатора и голям 280mm радиатор, които според компанията успешно рзсейват до 300W топлинна мощност.  Nepton 140XL е по-компактен, но благодарение на медната контактна основа и високата си ефективност и двата охладителя са подходящи за използване с овърклокнати процесори, подчертават от компанията.


Cooler Master разширява гамата си All-in-One водни охладители

© PCWorld България, pcworld

Едно от важните удобства на новите Nepton 140XL и 280L е и фактът, че те се монтират посредством ръчно завивани болтове и закрепването им в шасито не изисква инструменти.


Cooler Master разширява гамата си All-in-One водни охладители

© PCWorld България, pcworld

Според официалната информация от Cooler Master, двата нови водни охладителя от тип All-iin-One вече са на европейския пазар, където Nepton 140X се предлага срещу ориентровъчна крайна цена от около 90 евро, а Nepton 280L – за 110 евро. За по-точна информация относно цените у нас е най-добре да се пита при дистрибутора Мост Компютърс. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.