Изтекоха пълните спецификации на Firefox таблета

Въпреки, че новият таблет с Firefox OS ще се произвежда във фабриките на Foxconn, той ще се предлага от InFocus под името New tab F1 на цена от около 74 евро.

Въпреки, че за Firefox OS-базиран таблет се заговори още от средата на миналата година, новината постепенно изпадна в забвение, тъй като подобно устройство така и не се появи на пазара. Това обаче е на път да се случи скоро, тъй като според редица източници компанията Foxconn вече е изпратила на Mozilla първите образци за оценка. Преди няколко дни един от онлайн ресурсите на компанията - Asa Dotzle – публикува и пълен списък на основните спецификации на въпросното устройство.

Въпросният таблет Foxconn е нарекла с кодовото име Flatfish, но според публикуваната информация, устройството ще се предлага от трета компания, а именно InFocus. В края на краищата таблетът ще се предлага с търговскто наименование InFocus New tab F1 и по всяка вероятност ще струва около $100 или €74 – доста по-евтино от другите таблети на InFocus, предлагани онлайн за около $150 / €111.

От списъка със спецификации се вижда, че Firefox OS-базираният таблет ще има 10,1-инчов IPS капацитивен multi-touch дисплей с резолюция 1280 x 800 и ще разчита на A31 (ARM Cortex A7) Quad-Core процесор с честота 1.0GHz и вграден PowerVR SGX544MP2 GPU чип, комбинирани с 2GB RAM памет и 16GB пространство за съхранение.

Изтекоха пълните спецификации на Firefox таблета

Освен това Firefox таблетите ще имат две камери (с 5Mpix резолюция на гърба и 2Mpix фронтална), 802.11 b/g/n Wi-Fi, Bluetooth и GPS модули, както и microSD и microUSB портове. Внимание привлича и доста мощната батерия с капацитет 7000 mAh. На илюстрацията по-горе са отбелязани и габаритите на въпросния таблет. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.