Toshiba показа на CES 2014 компютър 5-в-1

На CES японската компания Toshiba демонстрира концептуален преносим компютър, който може да се използва като лаптоп, таблет, моноблок, телевизор и платформа за рисуване.

Напоследък все повече хардуерни производители обръщат внимание на т.нар. хибридни или "конвертируеми" устройства, съчетаващи функциите на различни типове техника, например на таблет и на ноутбук. Засега това е и най-често срещаната комбинация от тип 2-в-1, но по време на тазгодишното изложение за потребителска електроника CES 2014 японската компания Toshiba събра погледите с концептуален преносим компютър от тип ... 5-в-1.

Изображения на въпросната компютърна "мултифункционалка" споделя онлайн ресурсът Digitaltrends, а според наличната информация, устройството се състои от няколко части, които могат да се използват поотделно или да се комбинират помежду си, благодарение на което се постига и това многообразие от възможни режими на използване.

Традиционно демонстрираният преносим компютър може да се използва в качеството на стандартен лаптоп или като таблет – благодарение на изцяло отделящия се клавиатурен блок и на сензорния екран, който в случая е с диагонал от 13,3 инча. Освен това, системата може да се използва и като All-in-One PC (моноблок), като в този случай клавиатурата се свързва посредством безжична връзка, а екранът се използва като настолен монитор. Допълнителната РС функционалност при тази трансформация идва посредством отделен компактен блок, който съдържа дънна платка и други системни компоненти, а в същото време играе и ролята на поставка за монитора.


Toshiba показа на CES 2014 компютър 5-в-1

© PCWorld България, pcworld

Освен това, демонстрираното на CES 2014 концептуално устройство от тип 5-в-1 може да се използва и в режим, наречен Canvas, който позволява на дисплея да се рисува с помощта на стилус (апаратът съдържа и вграден дигитайзер). Накрая идва петият режим за използване, кръстен Presentation/TV. Както сигурно се досещате, той позволява удобно гледане на видео съдържание, включително телевизионно такова, благодарение на вградения ТВ тунер.


Toshiba показа на CES 2014 компютър 5-в-1

© PCWorld България, pcworld

Звучи доста интригуващо, но съжаление всичко това все още е само концепция, при която неясни са дори по-конкретни технически характеристики, а срокове за старт на евентуални продажби и цени дори не се обсъждат. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.