На пазара излиза нова марка за геймърско оборудване - AORUS

Компанията AORUS избра CES 2014, за да оповести официалния си пазарен дебют и своите първи продукти, конструирани специално за геймъри – мощен лаптоп с NVIDIA SLI графика и класни мишка, клавиатура и слушалки.

Пазарът на геймърско оборудване вече е доста наситен и силно конкурентен, но едновременно с това е и печеливш за производителите, тъй като почитателите на компютърните игри не са склонни да пестят от хардуер за качествена поддръжка на любимите им гейм заглавия. На този фон появата на нова марка може да е неочаквана, но и лесно обяснима. Точно така звучи дебютът на марката AORUS, която е избрала започващото утре изложение CES 2014, за да оповести официалния си пазарен дебют и своите първи продукти, конструирани специално за геймъри.

От официалния сайт на AORUS, който стартира онлайн буквално преди часове, става ясно, че компанията ще се фокусира върху осигуряването на най-доброто възможно геймърско оборудване за заклети геймъри и ентусиасти, което се отличава с "нула компромиси". Според официалната информация, цялото продуктово портфолио на марката е разработено изключително с мисъл за онези, които търсят най-обширна функционалност и най-висока производителност от своя хардуер. А продуктите, с които AORUS ще отправи предизвикателство към своите конкуренти на пазара на геймърско оборудване засега са четири. Водач на линията е "най-тънкия на пазара лаптоп с NVIDIA SLI графика", носещ обозначението X7, а та се допълва и от три периферни устройства за забавления с гейминг – механичната клавиатура Thunder K7, мишката за MMO игри Thunder M7 и геймърския хедсет с 5.1 озвучаване Thunder H7.


На пазара излиза нова марка за геймърско оборудване - AORUS

© PCWorld България, pcworld

Гръмотевичните обозначения тук съвсем не са случайни, тъй като името на новата марка AORUS (произнася се "Орус") всъщност е вдъхновено от това на древния египетски бог на войната Хорус (Horus), който символизира също така смелостта и мъдростта. Подтекстът в случая е повече от очевиден и се подчертава от логото на компанията, което внушава усещането за скоростта и силата на орела, каквито би трябвало да притежават всички геймърски продукти на AORUS. За съжаление, засега не става ясно кога и на какви цени евентуално ще ги видим по магазините в нашия край от света. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.