MSI обяви компактни компоненти за малки геймърски РС-та

На вниманието на геймърите с предпочитания към компактните компютри MSI предлага две малки, но могъщи хардуерни нововъведения - нова специализирана mini-ITX дънна платка и умалена версия на GTX 760 видеокарта.

Компанията MSI е добре известна с любовта си към геймърския хардуер, така че анонсите и в този сегмент са доста редовни. Един от най-новите обаче е малко по-специализиран – насочен е към геймърите, с предпочитания към не дотам обичайната комбинация от малки компютри с голяма производителност. На вниманието на тази потребителска група компанията предлага два нови компонента: специализирана mini-ITX дънна платка и умалена версия на GTX 760 видеокарта.

Дъната платка носи наименованието MSI Z87I GAMING AC и, както може да се очаква, е изпълнена в mini-ITX формат. Тя е базирана на системна логика Intel Z87 и е предназначена за използване с процесори Intel Core от четвърто поколение (Haswell). Устройството позволява инсталиране на два модула DDR3 памет и съдържа SATA3 порта и един eSATA. На разположение в това дъно са също гигабитов Ethernet адаптер, базиран на чипа Killer E2205, вградени Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac и Bluetooth 4 модули за безжична комуникация, както и един PCI-e 3.0 x16 слот за слагане на видеокарта. Предвидени са също DisplayPort, HDMI и DL-DVI-I видеоизводи, 8-канален аудио чип, шест USB 3.0 и четири USB 2.0 порта.


MSI обяви компактни компоненти за малки геймърски РС-та

© PCWorld България, pcworld

Главна особеност на дъното MSI Z87I GAMING AC е функцията MSI Audio Boost, която подсказва наличието на специални усилватели за звуковъзпроизвеждането. Освен това целият аудио модул на дънната платка е физически отделен от останалите компоненти, с което се минимизират евентуални смущения на сигнала.

Интересна е и предлаганата за компактни геймърски РС-та видеокарта MSI GTX 760 GAMING ITX. Както подсказва наименованието, това решение е умалена версия на оригиналната видеокарта на NVIDIA с 28-нанометров GPU чип, съдържащ 1152 CUDA ядра, 96 текстурни блока, 32 блока за растеризация и 2 GB GDDR5 памет с 256-битова шина. Запазаена е референтната работна честота на графичния процесор (стандартна 980 MHz и 1033 MHz в режим на динамичен овърклок с GPU Boost 2.0), както и тази на видео паметта (6008 MHz).


MSI обяви компактни компоненти за малки геймърски РС-та

© PCWorld България, pcworld

За сметка на това компактната видеокарта на MSI е с 30% по-къса от стандартните VGA решения с въпросния видео чип (габаритите са 170x111x41 мм) и има нов охладителен блок с хибридната конструкция RADAX. Той използва компоненти, аналогични на вентилаторите Propeller Blade, в съчетание с традиционни нагнетителни вентилатори за увеличаване на въздушния поток. Според уверенията на призводителя тази конструкция осигурява възможност за поддържане на ниски работни температури при също така ниско ниво на шума. Предлаганите от видеокартата изводи включват DL-DVI-I, HDMI и Mini-DisplayPort. Подобно на останалите видеокарти от Gaming серията на MSI, умалената GTX 760 също идва с характерните за тях особености: ексклузивния фирмен инструмент за овърклок Gaming App, технологията за видеозапис Predator, Military Class 4 компоненти и удължения експлоатационен срок.

За съжаление, в официалното съобщение с анонса на дъното MSI Z87I GAMING AC и видеокартата MSI GTX 760 GAMING ITX не се съобщава информация за цените и датите за пазарна наличност. Донякъде неприятен момент за родните потребители е и фактът, че техниката на MSI не е официално представена чрез традиционния търговски канал у нас. Затова, ако гореописаните РС компоненти са интересни за вас, ще трябва ги търсите в онлайн магазините или при доставчиците на марката в съседните страни

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.