Първи детайли и за хибридните APU процесори AMD Carrizo

Въпреки изтеклите първи подробности за Carrizo чиповете, засега не е съвсем ясно по какъв точно технологичен процес ще се произвеждат те - има вероятност с тях AMD да премине към 20-нанометровата или дори 14-нанометровата технология.

Въпреки, че все още очакваме появата на първите хибридни процесори от фамилията Kaveri на AMD, някои онлайн източници са се добрали и до фирмен слайд, който хвърля известна светлина и върху по-следващото процесорно поколение за настолни компютри на компанията, което трябва да дебютира на пазара през 2014-2015 г.

От въпросната информация става ясно, че в близките две години AMD не планира да пуска нови CPU чипове от FX-серията. Така до края на 2015 г. последните представитеи на въпросното семейство ще са изделията с кодови имена Vishera, работещи със Socket AM3+.

Догодина, както вече знаем, за настолния сегмент AMD ще предложи хибридните процесори от новото си поколение Kaveri, произвеждани по 28 nm технологичен процес. През 2015-а въпросните Kaveri чипове ще бъдат заменени от хибридните процесори с кодово име Carrizo.


Първи детайли и за хибридните APU процесори AMD Carrizo

© PCWorld България, pcworld

Според изтеклата информация, те ще наследят от предшествениците си характеристики като контролера за DDR3 памет, поддръжката на PCI Express 3.0 и възможностите за работа със системния набор AMD A88X/A78. Освен това Carrizo чиповете ще бъдат съвместими с дънните платки с FM2+ цокли, а разсейваната им топлинна мощност (TDP) ще е до 65W. Засега не е съвсем ясно по какъв точно технологичен процес ще се произвеждат Carrizo процесорите, но има вероятност с тях AMD да премине към 20-нанометровото или дори 14-нанометровото производство.

През 2015 г. AMD ще предложи и процесорите Beema – икономични "системи в чип" (SoC) с вграден криптографски копроцесор, които ще дойдат като смяна на изделията от фамилия Kabini. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.