2014-а ще е годината на 64-битовите мобилни процесори

Повечето големи производители на ARM чипове възнамеряват през следващата година да представят редица 64-битови процесори за мобилни устройства, включително четириядрени и дори може би такива с 8-ядра.

Цял куп нови 64-битови мобилни процесори на базата на ARM архитектурата ще дебютират на пазара през следващата година, информира онлайн ресурсът DigiTimes. Според информацията на изданието, има сигурни данни че Qualcomm, NVIDIA и Broadcom възнамеряват да пуснат четириядрени мобилни процесори с 64-битова архитектура през първата половина на 2014 г., като в най-добрия случай анонсът на въпросните устройства ще се състои още в началото на януари – по време на предстоящото международно изложение за потребителска електроника CES 2014.

По-рано през годината намерения да пусне смартфонни 64-битови процесори през 2014-а обяви и Samsung, макар и без да уточнява кога точно, а скоро производство на 64-битови ARM чипове ще започне дори Intel. Знае се също, че в момента компанията MediaTek работи усилено по производството на 8-ядрен мобилен процесор, което може да забави пускането на 64-битовата му версия с няколко месеца, но така или иначе това най-вероятно ще се случи през втората половина на 2014 г.

С други думи, почти със сигурност 2014-а ще е годината на 64-битовите мобилни процесори. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.