Изясниха се спецификациите на геймърската Steam Machine

Според Valve, системата ще може да се модернизира според вкуса на всеки потребител, който на практика ще има свободата да променя всички съставни части, оставяйки от оригиналната Steam Machine единствено уникалния корпус, чиято външност засега не се разкрива.

Както вероятно сте разбрали от гръмогласните анонси на Valve, които продължиха цяла седмица в края на септември, през следващата година компанията ще разшири съществено своята "Steam вселена". А една от трите основни съставни части на въпросния континуум (освен платформата Steam OS и геймпада Steam Controller) ще бъде гейм системата, известна под наименованието Steam Machine. Засега последната е налична само под формата на прототип(и) за бета тестване, чиито спецификации се пазеха в тайна. Е, това вече не е така, след като в петък в блога на Steam обществото беше съобщено какво ще има под капака на въпросните "парни машини". Ето накратко най-важното.

Както се съобщаваше и по-рано, Steam Machine устройства ще се произвеждат от ралзични компании, които ще предлагат собствени конфигурации, както е обичайно в РС сегмента, предлагайки от бюджетни решения до топ системи за игра. Поради тази причина Steam Machine предложенията, които в крайна сметка ще се появят на пазара, най-вероятно ще се различават от прототипните тестови машини на Valve. Според думите на самата компания, тя иска да представи нещо "особено", затова текущия прототип е просто "производителна система, събрана от компоненти от върхов ценови диапазон". Разбира се, системата ще може да се модернизира според вкуса на всеки потребител, който на практика ще има свободата да променя всички съставни части, оставяйки от оригиналната Steam Machine единствено уникалния л корпус. От компанията отбелязват изрично, че всеки ще може да си асемблира Steam Machine и сам (в което няма нищо чудно предвид, че въпросната система си е обикновено РС) и дори обещават да публикуват чертежи на корпуса – така че при желание потребителите да могат да си направят самостоятелно и кутията.

След всички тези оправдания дойде ред и за самата конфигурация на първите триста Steam Machine прототипи, които Valve ще пусне сред потребителите за бета тест, оценка и отзиви:

Видеокарта: NVidia GTX660, GTX760, GTX780, Titan
Процесор: Intel i3, i5-4570, i7-4770
Памет: 16 GB DDR3-1600 (RAM), 3 GB GDDR5 (GPU)
Дискова система: Хибриден SSHD 1 ТВ/8 GB
Захранващ блок (PSU): 450 W
Габарити на системата: приблизително 30 х 31 х 7 см

Външният вид на Steam Machine системата засега не се разкрива, тъй като по думите на Valve окончателната конструкция все още не е завършена. Не се разкрива и конкретната дата за разпращане на тестовите прототипи – известно е само, че това ще се случи още до края на настоящата година. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.