Модерните мобилни джаджи са главен акцент за Acer по време на IFA 2013

Нов 10,1-инчов таблет Iconia A3 с Android, смартфон Liquid S2 с възможности за 4K запис и усъвършенствани Touch & Type са част от устройствата, котио Acer ще покаже по време на IFA 2013.

В навечерието на IFA 2013 все повече компании започват да разкриват новите си продукти, с които ще се опитат да изненадат и впечатлят посетителите на шоуто, а и всички останали, които се интересуват от информационни технологии и потребителска електроника. Acer е поредният производител, който разкри част от козовете си. А сред тях са нов 10.1-инчов Android-базиран таблет Iconia A3, с акцент върху кинематогра"кинематографските" възможности, новия смартфон Liquid S2 - първият на Acer с 4K запис; и Aspire R7 лаптоп с усъвършенствана панта Ezel с нови сензорни приложения, както и Acer Active Pen за по-прецизен сензорен контрол.

Според официалната информация, таблетът Iconia A3 ще се отличава с усъвършенствани възможности за мултимедия, забавления, игри и уеб занимания, както и с характеристики като качествен звук, широк ъгъл на видимост на екрана и четири-ядрен процесор.

Въпросният Android-базиран таблет идва с Dolby Digital Plus поддръжка, която създава виртуален 5.1-канален звук през слушалки. За ясни и безпроблемни VoIP разговори фоновият шум е намален до минимум, а вибрациите при промяната на силата на звука също са редуцирани, подчертават от Acer.

10.1-инчовият WXGA екран (1280 x 800) на таблета е с IPS матрица, процесорът е четири-ядрен 1.2GHz Cortex A7 процесор, пространството за съхранение от 16/32 GB може да се разширява с microSD карти, a капацитетът на батерията е достатъчен за 11 ​​часа HD видео възпроизвеждане, според производителя.

С Iconia A3 дебютира и т.нар. IntelliSpin технология на Acer, която разширява функциите на таблета за завъртане на изображението, така че дори когато лежите, изображението на екрана да се завърта така, че да съответства на позицията, в която сте. Очаква се продажбите на таблета Acer Iconia A3 в нашия регион да започнат през октомври, а ориентировъчната крана цена ще е около 249 евро. Очакваната цена за модела с 3G поддръжка е 299 евро.

Liquid S2 пък е името на високо-производителен и ултра-мултимедиен смартфон, който е и първият на Acer с възможност за 4K Ultra HD запис. Апаратът се отличава също с 6-инчов full HD екран с IPS технология и о бърза връзка, включително с поддръжка на 4G LTE и новия Wi-Fi 802.11 AC стандарт. Моделът е и първият смартфон с двойни високоговорители и Dolby Digital Plus поддръжка.


Модерните мобилни джаджи са главен акцент за Acer по време на IFA 2013

© PCWorld България, pcworld

Смартфонът Liquid S2, чието предлагане в Европа ще започне също през октомври, е защитен с Gorilla Glass 3.0 стъкло, а използваната технология Zero Air Gap Display премахва въздуха между сензорния панел и LCD модула, осигурявайки подобрена сензорност и по-малко отражения при употреба дори под слънчева светлина.

Liquid S2 е оборудван и с подобрена камера, снабдена с BSI сензор и LED Ring светкавица за по-детайлни снимки дори на слабо осветени места. Режимът „Favorite" позволява на потребителите да създават до пет профила с персонализирани ефекти, светкавица, снимачни режими и сцени, както и Exposure Control със сензорен фокус с един пръст и корекция на експозицията за ясни и детайлни снимки.

Компанията ще насочи вниманието и към модернизациите в ултрабук техниката си с ново издание на модела Aspire R7. Първата модификация бе представена през май като "революционно устройство от тип „Touch and Type" благодарение на своята панта Ezel, осигуряваща четири режима на работа: като стандартен ноутбук, като настолен сензорен пад, като таблет и в режим „Ezel", който позволява на екрана да стои над клавиатурата под различни ъгли. Работещ под управлението на Windows 8.1, обновеният Aspire R7-572 разполага с активна писалка Acer Active Pen и с набор от приложения Acer Touch Tools, информират сега от компанията.


Модерните мобилни джаджи са главен акцент за Acer по време на IFA 2013

© PCWorld България, pcworld

Според официалната информация, с Acer Active Pen потребителите ще разполагат с по-голяма точност и комфорт при писане и рисуване. Този активен стилус използва електромагнитна индукционна технология и отговаря на различните степени на натиск като истинска химикалка. Acer Active Pen може да се използва и докато сте в режим на сензорна работа, така че докато оразмерявате някое изображение, можете паралелно да коригирате и детайли със стилуса. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.