LG атакува (отново) таблет сегмента с новия G Pad 8.3.

След като G Pad 8.3 отбележи завръщането на LG на таблет пазара по време на IFA 2013, устройството ще излезе и по магазините, като се очаква продажбите да започнат към края на годината.

Слуховете, че LG Electronics ще се върне на таблет пазара бяха потвърдени официално от южнокорейския производител, който обяви официално обяви своя нов таблет, кръстен LG G Pad 8.3. Както личи от наименованието (в което очаквано липсва думата Optimus) моделът ще попълни фирмената G серия мобилни устройства от висок клас. Според официалната информация, устройството ще се отличава с "първия Full HD дисплей сред 8–инчовите таблети" и широк набор от възможности за свързване. За дебюта на новия си таблет, с който ще отбележи завръщането на производителя във въпросния сегмент, LG e избрала започващото след броени дни търговско изложение IFA 2013 в Берлин. А ето и какво още разказва компанията за новия си таблет.

Според LG, новият G Pad 8.3 съчетава функции, характерни за фирмените смартфони G Pro и G2 и се отличава с фин и елегантен дизайн, удобен за употреба само с една ръка. Компактността на модела е резултат от проучванията на LG сред потребителите за оптималните размери на един таблет, отбелязват от компанията, а въпреки мощната си 4600mAh батерия с дълъг живот LG G Pad 8.3 тежи само 338 грама.

Друга важна отличителна особеност, както споменахме, е WUXGA (Widescreen Ultra Extended Graphics Array) дисплеят с резолюция на екрана 1920 x 1200 мегапиксела, която допринася за отличното качество на картината. За изчисленията пък се грижи процесор 1.7GHz Quad-Core Qualcomm Snapdragon 600, който гарантира изобразяването на изрядно Full HD съдържание.


LG атакува (отново) таблет сегмента с новия G Pad 8.3.

© PCWorld България, pcworld

LG G Pad 8.3 отговаря на всички изисквания на потребителите за свързаност с различни устройства, твърдят от производителя. С уникалното приложение Qpair например, всяко обаждане или съобщение, получено на смартфон, се появява и на екрана на таблета, като G Pad 8.3 дава опция на потребители да върнат отговор. QPair осъществява връзката с мобилни устройства и таблети на други производители (за предпочитане с операционна система Android Jelly Bean). Потребителите могат също да водят записки на таблета чрез функцията QMemo, да ги съхранят на своите смартфони и споделят с останалите устройства. Сред другите приложения, които идват с новия таблет на LG са също Slide Aside (осигурява непрекъснат мултитаскинг чрез приплъзване на вече отворени приложения настрани от екрана), Qslide (позволява работата на три различни приложения в един прозорец; подходящ за употреба на голям екранц) и KnockON (включва и изключва устройството чрез двукратно докосване на дисплея).


LG атакува (отново) таблет сегмента с новия G Pad 8.3.

© PCWorld България, pcworld

Според официалната информация, след като дебютира пред широката публика по време на IFA 2013, новият LG G Pad 8.3 ще излезе и по магазините, като се очаква моделът да бъде пуснат на "ключови пазари" в Северна Америка, Европа, Азия и други региони в края на 2013 г. Информация за цените на устройството се очакват успоредно с неговата поява. В заключение ето и кратко резюме на основните спецификации на таблета:

- Процесор: 1.7GHz Quad-Core Qualcomm Snapdragon 600;

- Дисплей: 8.3 инчовWUXGA (1920 x 1200 пиксела / 273 ppi);

- Памет: 16GB eMMC;

- RAM: 2GB LPDDR2;

- Камера: Задна 5.0MP / Предна 1.3MP;

- Батерия: 4600mAh;

- Операционна система: Android Jelly Bean 4.2.2;

- Размери: 216.8 x 126.5 x 8.3мм;

- Тегло: 338 гр;

- Цветове: Черен / Бял 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.