ASUS е готова с първите дъна за ускорените AMD APU процесори от поколение Kaveri

Новите дънни платки A88XM-A и A55BM-A/USB3 на ASUS са сред първите на пазара, базирани на цокъла FM2+, предназначен за работа с очакваните скоро на пазара 28-нанометрови AMD APU чипове Kaveri.

Юли месец почти отмина, а това значи, че наближава времето, когато AMD трябва да представи и ускорените си процесори от 28-нанометровото поколение Kaveri, при което CPU и GPU блоковете ще бъдат по-тясно интегрирани посредством новата хетерогенна системна архитектура (HAS). За близостта на това знаменателно събитие говорят и първите анонси на дънни платки, предназначени за въпросните APU чипове. Всъщност анонсът е един (засега) и идва от страна на компанията ASUS, която обяви готовност да предложи две нови дънни платки с обозначения A88XM-A и A55BM-A/USB3. Според официалната информация, те са и първите дъна на пазара с новия Socket FM2+.

И двете нови дъна са с формат Micro-ATX и, разбира се, могат да работят с вече наличните AMD Richland и Trinity FM2 APU процесори. Дънните платки ASUS A88XM-A и A55BM-A/USB3 поддържат и новия PCI Express 3.0 интерфейс с PCIe 3.0/2.0 x16 слот на Kaveri и предлагат някои ексклузивни технологии за по-висока производителност и надеждност. Технологията USB 3.0 Boost например позволява скорост на трансфер на данни до 1,7 пъти по-висока от тази на устройствата, снабдени с обикновен USB 3.0 със стандарт UASP (USB Attached SCSI Protocol). Технологията USB 3.0 Boost също съчетава подобрен „турбо" режим за по-висока скорост на трансфер от всяко устройство с USB 3.0.

Двете нови дъна на ASUS идват и с лесен за употреба UEFI BIOS и контрол на вентилатора Fan Xpert, който спомага за по-тиха работна среда и по-добро охлаждане. Дънните платки разполагат и с технологията 5X Protection, която повишава надеждността и издръжливостта на устройствата. Технологията за регулиране на електрическото напрежение ASUS DIGI+ VRM осигурява дигитален контрол на доставяната до процесора електроенергия, като спомага за намаляване на енергоконсумацията и повишава стабилността на цялата система. От друга страна, вградените автоматични предпазители защитават I/O портовете и DIMM слотовете от късо съединение и резки промени в напрежението.


ASUS е готова с първите дъна за ускорените AMD APU процесори от поколение Kaveri

© PCWorld България, pcworld

Предвидената защита от статично електричество предпазва както чувствителните елементи от електромагнитни смущения, така и висококачествените керамични кондензатори, чийто живот, според производителя, надхвърля 50 години постоянна употреба при типичните оперативни условия (65 градуса по Целзий). Това е два пъти по-дълъг период в сравнение с традиционните електролитни кондензатори. Освен това, повърхностите от неръждаема стомана на I/O портовете са защитени с допълнително покритие с хромов оксид. Те се подлагат на 72-часови изпитания със солен разтвор за по-висока издръжливост от корозия и по-дълъг жизнен цикъл.

От ASUS обещават скоро да добавят и още нови модели към двете дънни платки A88XM-A и A55BM-A/USB3. Всички детайли около ASUS FM2+ гамата дънни платки ще бъдат обявени по-късно през годината. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.