ASUS подобрява звука с по 4 високоговорителя в нови ноутбуци от N серията си

Изцяло нов дизайн, 4-то поколение Intel Core процесори и качествено SonicMaster Premium озвучаване са някои от основните характеристики на усъвършенстваните N-Series лаптопи на ASUS, предназначени за работата с мултимедия.

От компанията ASUS съобщиха, че са готови да предложат нови модели мобилни компютри от своята N серия - N550 и N750. Според официалната информация, те се отличават с обновен дизайн, здрав алуминиев корпус, дискретни мобилни видеокарти NVIDIA GeForce и най-новите процесори на Intel от поколение Haswell. Най-съществената особеност на новите ASUS N-Series машини обаче е, че те, по думите на компанията, са първите в света с четири високоговорителя и технологията ASUS SonicMaster Premium, чрез които гарантират възпроизвеждане на чист и плътен звук със surround ефект. Освен това цялата серия разполага с дисплеи, които блокират отразяването на слънчева светлина. За нея ASUS предлага и опционални IPS и капацитивни (сензорни) мултитъч дисплеи, които осигуряват ярки и наситени цветове, по-широк зрителен ъгъл и по-лесна работа с инсталираната ОС Windows 8.

Характерни за усъвършенстваната аудио технология SonicMaster Premium, която е разработена съвместно с Bang & Olufsen ICEpower, са четирите високоговорителя, каквито виждаме за първи път в лаптоп моделите N550 и N750, работещи заедно като един източник на звук с по-широк диапазон. Компютрите от N серията на ASUS се предлагат и със самостоятелен субуфер SonicMaster (на втората снимка), който усилва ниските тонове и насища басите, а за по-гъвкавото управление и автоматично настройване на звука ASUS предоставя професионалния софтуер MaxxAudio и ексклузивния ASUS AudioWizard. Чрез него потребителите могат лесно да променят настройките на звука или да изберат от няколко предварително създадени профила на звука – за гледане на филми, слушане на музика, играене на игри и др.


ASUS подобрява звука с по 4 високоговорителя в нови ноутбуци от N серията си

© PCWorld България, pcworld

Качествената акустика, новите Intel процесори и дискретните видеокарти са само част от атрибутите, определящи мултимедийната ориентация на новите N-Series лаптопи на ASUS. Устройствата са снабдени с ексклузивната система за управление на консумацията на енергия ASUS Super Hybrid Engine II (SHE II). Тя от една страна чувствително удължава живота на батерията, а от друга осигурява включването на компютъра от режим на готовност (sleep mode) само за 2 секунди. SHE II също позволява на потребителите да оставят ноутбука си в режим на standby до две седмици, без опасност да изгубят своята информация. Системата автоматично ще запише данните като отворени файлове, преди батерията да се изтощи напълно.


ASUS подобрява звука с по 4 високоговорителя в нови ноутбуци от N серията си

© PCWorld България, pcworld

С цел осигуряването на по-ярки и детайлни изображения моделът N550 е снабден с 15,6-инчов IPS дисплей със зрителен ъгъл до 178 градуса и с Full HD резолюция 1080p. N750 разполага със 17,3-инчов Enhanced Wide Viewing (EWV) Full HD дисплей с резолюция 1080p и зрителен ъгъл до 150 градуса. Както споменахме, ASUS предлага и чувствителен на допир екран като опция за ноутбука N550.

Според официалната информация, мултимедийните модели от N серията на ASUS вече са в продажба в световен мащаб. За България препоръчителната цена на дребно на производителя започва от 1949 лв. за модела N550JV и от 1999 лв. за модела N750JV. В заключение ето и обобщителна таблица с основните характеристики на новите N-Series лаптопи на ASUS.


ASUS подобрява звука с по 4 високоговорителя в нови ноутбуци от N серията си

© PCWorld България, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.