LG показа най-тънкия до момента Full HD-дисплей за смартфони

Новият смартфонен Full HD- дисплей на LG Display, базиран на технологията Advanced One-Glass-Solution е с дебелина само 2,2 мм.

Надпреварата за създаването на възможно най-тънкия смартфон на пазара не спира нито за секунда, поради което производителите на такъв тип устройства правят всичко възможно да намалят дебелината им с всички възможни средства. Едно от тях е изтъняването на екрана, а най-прясното постижение в този аспект идва от страна на компанията LG Display, която тези дни демонстрира най-тънкия до момента смартфонен Full HD-дисплей, чиято дебелина е само 2,2 мм.

Освен с този тънък профил, показаното от южнокорейската компания устройство се отличава също с диагонал от 5,2 инча, резолюция от 1080 x 1920 пиксела, 535 нита максимална яркост и рамка около екрана с дебелина 2,3 мм. Според LG Display, всеки пиксел на екрана съдържа по три субпиксела (RGB), което по думите на компанията го прави "истински Full HD дисплей" (с това изглежда се прави леко ироничен намек за особеностите на Pentile-матриците, които са патент на Samsung).

Според наличната информация, впечатляващият резултат в постигането на толкова тънък екран с такива качества е станал възможен благодарение на използваната нова технология Advanced One-Glass-Solution, която освен всичко останало помага и за подобряването на отзивчивостта на сензорното управление. Смята се, че тази технология ще замени досегашното фирмено решение за изработка на смартфонни дисплеи Zerogap Touch, на което е базиран екрана на флагмана LG Optimus G. Предполага се също, че Advanced OGS-базираният ултра-тънък деисплей ще бъде използван за първи път в очаквания към края на лятото нов флагмански смартфон LG Optimus G2, за който в YouTube вече се появиха и първите информационни утечки. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.