Google ще се опита да впечатли потребителите с нов неконвенционален хардуер?

Според Wall Street Journal, Google разработва Аndroid-базирана гейм конзола, Smart Watch устройство и нов вариант на “социалния плейър” Nexus Q.

Въпреки, че е фокусирана основно върху Интернет технологиите, компанията Google е известна и със своите хардуерни разработки, макар не всички от тях да могат да се похвалят с популярност и успехи – докато Chromebook техниката на гиганта например печели все повече поддръжка от ИТ индустрията, обявеният точно преди година фирмен "социален плейър" Nexus Q така и не стигна до пазара. По всичко личи обаче, че Google смята да продължи със своите хардуерни експерименти.

Според Wall Street Journal, в момента Интернет гигантът работи по поне три нишово ориентирани нови Android устройства - гейм конзола, Smart Watch устройство и нов вариант на споменатия Nexus Q.

Въпреки, гръмогласния си анонс “социалният плeйър” Nexus Q на Google така и не стигна до пазара.

Въпреки гръмогласния си анонс “социалният плeйър” Nexus Q на Google така и не стигна до пазара.

Според аналитиците, проектът за Аndroid-базираната гейм конзола на Google предизвиква известно недоумение поради няколко причини. От една страна, такива устройства вече има (най-популярният такъв проект на пазара е конзолата Ouya). От друга, потенциалната вероятност конзолата на Google да служи като мултимедиен център в дневната с сблъсква с факта, че компанията вече има предназначени за целта платформи - Google TV, която все още не е особено популярна, и замисления точно като медиен хъб апарат Nexus Q, който, както споменахме, си остана само "хартиен" анонс. В същото време, Google явно смята да направи втори опит и с това устройство.

В същото време перспективата скоро да видим Smart Watch устройство и от страна на Google изглежда интересна, като се има предвид оживлението около този тип джаджи напоследък. В светлината на слуховете, че подобни готвят Apple, Samsung и даже Microsoft възнамеряват да се включат с нови разработки в този сегмент, където Sony вече пусна второ поколение "умни часовници", включването на Google със сигурност само би разгорещило конкуренцията – а това винаги е в полза на потребителите.

Е, в края на краищата, изглежда ще трябва да поизчакаме още малко, за да видим как ще се справи Google с новите си заигравки на тема хардуер. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.