ASUS пуска на пазара достъпния 7-инчов таблетофон Fonepad

Според компанията, 7-инчовият Fonepad на ASUS предлага на конкурентна цена отлично съчетание на таблет и телефон с вграден 3G за скоростно сърфиране и пълна поддръжка на телефония.

Напоследък така наречените "таблетофони" определно започват да оформят собствена категория в света на хибридните мобилни устройства. И това според ASUS не е случайно, понеже съвременните смартфони се използват все по-малко за разговори и все повече за работа и забавления, като в тези случаи размерът на екрана става от съществено значение. За да запълни тази ниша, тайванският производител, който по време на неотдавнашното изложение Computex 2013 представи своите материализирани  най-нови идеи в тази сфера, пуска на пазара своя ASUS Fonepad – устройство, позициониранот от компанията като идеално за всички, които имат нужда от постоянна телефонна връзка, но в същото време искат да се възползват от предимствата на работа и забавление на голям екран, без да сменят джаджите. Всъщност този хибрид е комбинация от 7-инчов таблет и смартфон, която на всичкото отгоре се предлага и на доста конкурентна цена – според официалната информация, версията с 16 GB памет на ASUS Fonepad на родния пазар струва 459 лева.

Разглеждан като таблет, 7-инчовият ASUS Fonepad е типичен предстаител на ново поколение по-копактни таблети, които имат предимството да могат да се държат с една ръка. Новият модел на ASUS е с тегло само 340 грама, а дебелината - 10,4 мм, а под капака на алуминиевия му корпус работят Intel Atom Z2420 процесор и Android 4.1 ОС. Според компанията, те осигуряват отличен баланс между производителност, качествена 1080p Full HD картина и енергийна ефективност, осигуряваща до 9 часа автономна работа с едно зареждане на батерията. Качеството на образа без съмнение се подпомага и от IPS матрицата на разпознаващия до 10 докосвания едновременно сензорен екран, която осигурява пъстри цветове със 178-градусов зрителен ъгъл и изображения, които се виждат ясно дори на открито. Технологията ASUS SonicMaster с MaxxAudio 3 пък се грижи за осигуряването на чист и обемен звук. Разбира се, и има 1.2-мегапикселова камера за улеснен видео чат.


ASUS пуска на пазара достъпния 7-инчов таблетофон Fonepad

© PCWorld България, pcworld

В същото време, вграденият 3G модул с HSPA+ поддръжка превръща ASUS Fonepad в мобилно устройство с постоянна връзка с мрежата за безпроблемно сърфиране, бързо изтегляне на приложения от Google Play Store и плавен стрийминг на аудио и видео. Благодарение на пълната поддръжка на 3G телефония, Fonepad може също така да бъде използван и за гласови повиквания с помощта на вградения шумоподтискащ микрофон или чрез опционално външно Bluetooth устройство. А като се плаща само за един мобилен план, разходите за трафик падат драстично в сравнение с комбинацията от смартфон и 3G таблет, подчертават от ASUS.


ASUS пуска на пазара достъпния 7-инчов таблетофон Fonepad

© PCWorld България, pcworld

Освен това, ASUS Fonepad пристига с редица ексклузивни приложения от ASUS: Floating App за улеснено управление на приложенията и multi-tasking; SuperNote lite за водене на ръкописни бележки и рисуване; и WebStorage Office Online за работа с документи, съвместими с Microsoft Office. Като капак, Fonepad осигурява на притежателите си и доживотно пространство от 5GB в ASUS WebStorage за синхронизиране и споделяне на съдържание между различни компютри.


ASUS пуска на пазара достъпния 7-инчов таблетофон Fonepad

© PCWorld България, pcworld

Според официалната информация, ASUS Fonepad се предлага в България във версията с 16GB памет, но устройството е екипирано и със слот за SD карта, посредством която тя може да бъде увеличена с още до 32GB. В заключениеви предлагаме и официална таблица с подробните характеристики на таблетофона, повече подробности за който можете да очаквате в брой 7 на PC World, където ще обобщим впечатленията си от мащабен групов тест на модерни таблети с цена до 1000 лв.


ASUS пуска на пазара достъпния 7-инчов таблетофон Fonepad

© PCWorld България, pcworld

 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.