Brother обяви най-малките цветни LED принтери

За тази титла претендират новите модели Brother HL-3140CW и HL-3170CDW, които според компанията се характеризират също с икономичност и високо качество на печата.

Сами по себе си LED принтерите представляват технология, която е на пазара от години, но, подобно на много други хай-тек сегменти, те също са обект на непрекъснати подобрения. Илюстрация за този факт са новите модели на Brother – устройствата HL-3140CW и HL-3170CDW, които според компанията са най-малките цветни LED принтери, налични в момента на пазара. Факт е, че при ширина 41 см и дължина 46 см машините би трябвало да пасват идеално на всяко бюро или шкаф.

Компактните размери обаче, не са единственото привлекателно качество на новите LED принтери на Brother: Те също така поддържат възможност за мобилен печат през Apple AirPrint, Google Cloud Print (за PC и Android платформи) и WiFi Direct, Мобилният печат е достъпен през приложението „Brother iPrint&Scan", което е безплатно и може да се изтегли в iPhone/iPad, Android и Windows версии.

В същото време устройствата се отличават с достъпни цени 349 лв. без ДДС за HL-3140CW и 469 лв. без ДДС за HL-3170CDW) и 3 годишна гаранция, а моделът HL-3170CDW е и носител на сертификата „Nordic Eco label", гарантиращ високата му екологичност и енергийна ефективност, подчертават от Brother.

Според официалната информация, и двата модела са особено подходящи за малки и средни фирми, които отпечатват между 300 и 1500 стр. на месец (на практика, разбира се, принтерите могат да издържат много по-големи натоварвания). На всички подобни фирми HL-3140CW и HL-3170CDW ще предложат също ниски разходи за експлоатация, тъй като консумацията на ток е само между 0.9 и 1.1 kWh (TEC) седмично.
Стандартните тонери, с които работят двата нови LED принтера, са за 1400 стр. За снижаване цената на печат на страница могат да се ползват и тонери с висок капацитет. Те са за 2200 стр. за цветовете и 2500 стр. за черното.
Има, разбира се, и разлики. Моделът Brother HL-3140CW е с USB интерфейс и безжична мрежа, като осигурява скорост на печат 18 стр/мин за цветно и черно-бяло. Моделът Brother HL-3170CDW е малко по-бърз – 22 стр/мин. Той е с автоматичен двустранен печат (дуплекс) и с USB интерфейс, жична и безжична мрежа. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.