Новата конзола Xbox One на Microsoft излиза през ноември

Цената на Xbox One ще е $499 / €499 а при пазарния дебют с нея ще вървят и поне дузина ексклузивни нови игри, разкриха представители на Microsoft в навечерието на Е3 2013.

Дългоочакваното шоу за електронни забавления E3 2013 започна и първите анонси от големите играчи в индустрията не закъсняха. Един от най-нетърпеливо чаканите беше този за пазарния дебют и цената на новата гейм конзола на Microsoft - Xbox One.

Е, те вече са известни – на своята пресконференция в рамките на експото, компаниятан от Ремънт обяви, че проеджбите на Xbox One ще започнат през ноември а цената на конзолата ще е $499 в САЩ и €499 в Европа.

 Xbox One

Както се очакваше, презентацията на Microsoft беше фокусирана върху игрите, а според официалната информация от пресконференцията Xbox One ще дебютира на пазара с 13 ексклузивни гейм заглавия, които ще привличат любителите на игрите към новата платформа. Друг привлекателен фактор ще е и възможността геймърите сами да създават игри на Xbox One.

В същото време Microsoft няма намерение да изостава и предишната си конзола Xbox 360, стана ясно още по време на шоуто. За тази система компанията обещава буквално "стотици" игри, сред които водещи проекти ще бъдат GTA V и, донякъде неочаквано, специална редакция на World of Tanks, която ще излезе през лятото (и подобно на РС версията ще бъде free-to-play). 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.