ASUS впечатлява с нови трансформации на Computex 2013

ASUS Transformer Book Trio и други продукти с необичаен хибриден дизайн «трансформират очакванията на потребителите» по време на шоуто в Тайван.

През последните няколко години името на компанията ASUS неизменно се свързва с хибридните устройства от тип "трансформер", които през тази година се превърнаха в модна тенденция за цялата компютърна индустрия. Тайванският производител обаче внимава да стои напред от конкуренцията като непрекъснато предлага нови "трансформации", а представянето на тазгодишното издание на Computex 2013 демонстрира, че ASUS има още какво да покаже. Новостите този път са в новата фирмена философия "Design Thinking", представена от председателя на компанията Джони Ши и олицетворена в цял куп нови устройства, предназначени да улеснят съвременния начин на живот. Следват по няколко думи за някои от най-интересните от тях.

ASUS Transformer Book Trio показва новото лице на преносимите компютри

ASUS Transformer Book Trio е първото в света три-в-едно мобилно устройство. С 11,6-инчов подвижен дисплей и двойна операционна система. Машината дава ново измерение на мобилната гъвкавост чрез възможността да се използва като Windows 8 ноутбук, Android таблет и Windows 8 настолен компютър. Transformer Book Trio превключва лесно между операционните системи, като позволява на потребителите да синхронизират данните или да продължат да сърфират в съответната уеб страница дори при преминаване от ноутбук към таблет режим.

Докинг станцията PC Station dock разполага със собствен четвърто поколение Intel Core i7 процесор, клавиатура и 750GB твърд диск, както и с отделен таблет-дисплей, и може да бъде прикачена към външен монитор и да се използва като настолен компютър. PC Station служи и като зарядно устройство за таблета за осигуряване на по-дълъг живот на батерията. Таблетът разполага с 2.0 GHz Intel Atom процесор и 16:9 IPS дисплей с Full HD 1920 x 1080 резолюция и до 64GB за съхранение.

Новата идея за таблетите - ASUS Transformer Pad Infinity


ASUS впечатлява с нови трансформации на Computex 2013

© PCWorld България, pcworld

Новият Transformer Pad Infinity е първото от поредицата иновативни мобилни устройства на ASUS с двойна употреба с 1.9 GHz NVIDIATegra 4 мобилен процесор с четири-ядрен ARM Cortex-A15 CPU и 72-ядрен GeForce GPU. 10.1-инчовият LED дисплей с подсветка е с 2560 х 1600 резолюция, а IPS матрицата гарантира 178-градусов ъгъл на гледане. Дисплеят поддържа до 10 докосвания едновременно и гарантира гладък и незабавен контрол с върха на пръстите. Осигурено е и качествено озвучаване с технологията ASUS SonicMaster, а клавиатурата, която е с нов дизайн, сега разполага с мултитъч тъчпад, USB 3.0 и SDXC четец на карти, и осигурява по-дълга автономна работа, когато таблетът е прикачен.

ASUS MeMO Pad HD 7 разширява концепцията за достъпност


ASUS впечатлява с нови трансформации на Computex 2013

© PCWorld България, pcworld

ASUS Memo Pad HD 7 е 7-инчов таблет на цена $129 за версия с 8GB капацитет за съхранение и $149 за 16GB. Той тежи само 302 г и притежава четириядрен процесор, както и 10-точков мултитъч 1280 х 800 IPS дисплей със 170-градусов ъгъл на гледане. Memo Pad HD 7 разполага също така с аудио технологията ASUS SonicMaster, предна 1.2-мегапикселова камера и опционална 5-мегапикселова задна камера.

ASUS Fonepad Note FHD 6 настъпва при "таблетофоните"


ASUS впечатлява с нови трансформации на Computex 2013

© PCWorld България, pcworld

Отчасти 3G смартфон, отчасти таблет, ASUS Fonepad Note FHD 6 е екипиран с 1.6GHz Intel Atom Z2560 двуядрен процесор и 1920 х 1080 Full HD Super IPS+ дисплей. Благодарение на яркостта на дисплея от 450 нита, този таблетофон може да се използва на открито при ярка слънчева светлина, а предните стерео говорители с ASUS SonicMaster технология гарантират качествен звук с висока разделителна способност. ASUS Fonepad Note FHD 6 има и стилус за бързо и точно ръкописно въвеждане на текст.

Продължава на следващата страницаASUS VivoPC трансформира и домашните компютри


ASUS впечатлява с нови трансформации на Computex 2013

© PCWorld България, pcworld

ASUS VivoPC всъщност е безжичен мултимедиен център, проектиран да предостави HD Wi-Fi аудио и видео стрийминг чрез високоскоростна 802.11ac връзка. Неговата компактна конструкция е с покритие във вид на метални кръгове, а освен това притежава аудио технологията ASUS SonicMaster и два USB 3.0 порта. ASUS VivoPC разполага със SATA 6GB/сек интерфейс и има възможност за лесен външен достъп за ъпгрейди.

Нова порода гризачи - ASUS VivoMouse


ASUS впечатлява с нови трансформации на Computex 2013

© PCWorld България, pcworld

ASUS VivoMouse комбинира в едно тъчпад, мишка и устройство за дистанционен контрол на PC. Джаджата е предназначена да осугури пълноценно тъч-изживяване на Windows 8 при РС-та без сензорен дисплей. VivoMouse има свой собствен тъчпад, които разпознава дори жестовете на докосване при Windows 8 и може да се използва като дистанционно устройство за персонални компютри за домашно забавление.

ASUS RT-AC68U - модерният безжичен рутер


ASUS впечатлява с нови трансформации на Computex 2013

© PCWorld България, pcworld

Според ASUS, RT-AC68U е първият в света двубандов 802.11ac рутер с изключително бързата комбинация на AC1900 скорост на данните от 1900 Mbit/сек. RT-AC68U разполага ASUS AiRadar технология, която използва генерирането на лъчи за фокусиране на Wi-Fi с цел установяване на по-силна безжична връзка и 150% по-голямо покритие в сравнение с други рутери. RT-AC68U има синхронизиращ режим Router-to-Router, който улеснява споделянето на файлове. Една обикновена покана позволява снимки, видео и други файлове от прикачена USB-памет да бъдат синхронизирани автоматично с USB-памет на други съвместими рутери ASUS, без да е необходимо включването на компютрите в който и да е от двата края.

Разбира се, изброените дотук изделия съвсем не изчерпват присъствието на ASUS на Computex. Други интересни продукти на марката, обявени на тазгодишното шоу в Тайпе, бяха Zenbook Infinity Ultrabook, Memo Pad FHD 10 таблет, G10 настолен компютър с вграден UPS и PA279Q ProArt WQHD предварително калибриран професионален монитор. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.