Конвертируемият дизайн става главен акцент и в мобилната техника на Acer

Ще го докажат най-новите таблети, ултрабук машини и лаптопи на Acer, които ще бъдат на родния пазар в рамките на настоящия месец.

Все по-компактни размери, сензорни екрани, изтъняващи корпуси без оптични устройства и конвертируеми конструкции са някои от основните тенденции, които ще променят пейзажа в сегмента на мобилните компютри през тази година, а новите машини на Acer ще ги следват плътно в своите последни модели. Това разказа Данаил Вълков, мениджър бизнес развитие на компанията в България.по време на специално мероприятие, на което разкри подробности за редица устройства, които се очакват на родния пазар до края на юни – "ултрабукът" Aspire P3, новата звезда на конвертируемия дизайн Aspire R7, както и 8-инчовите таблети Iconia A1-810 и Iconia W3-810. Следват по няколко думи повече за споменатите устройства.

"Ултрабукът" Aspire P3 е представител на последната вълна преносими компютри, популяризиращи концепцията на Intel. Кавичките в началото обаче са обусловени от факта, че по дизайн моделът напомня повече конвертируемите таблет-лаптопи.

С тегло само 1.39 кг и дебелина 19.75 мм, новият модел на Acer стои редом до ултрабуците благодарение на отличната производителност, дългия живот на батерията и лесно преносимия формат. Той притежава и много от качествата на таблетите с дизайн, който позволява на сензорния екран да се използва като бележник или отделно от клавиатурата.


Конвертируемият дизайн става главен акцент и в мобилната техника на Acer

© PCWorld България, pcworld

Aspire P3 е оборудван с модерни процесори Intel Core i3 и Core i5, които осигуряват достатъчно производителност от клас "ултрабук" и се характеризират с понижена консумация на енергия, за да осигурят по-дълъг живот на батерията (до 6 часа). С други думи, работещият под Windows 8 ултрабук може да се справи както с офис програми, така и с мултимедийни приложения, за каквито , 29.5 сантиметровият HD монитор с IPS матрица на Aspire P3 е особено подходящ. Dolby Home Theater озвучаването също допринася за забавленията, а устройството има и две камери - Crystal Eye HD предна камера , която заснема 720p HD видео и дава живот на видео разговорите и 5 Mpix задна камера (отново таблетна характеристика). Пространството за съхранение е осигурено под формата на 60GB или 120GB SSD носител.

Според официалната информация, Acer Aspire P3 ще бъде разпространен в магазинната мрежа в края на юни с препоръчителна крайна цена, започваща от 1399 лв.

Acer Aspire R7 е друг интересен нов ноутбук, който въплъщава в най-пълна степен идеите на компанията за конвертируем дизайн. Основното в него е т.нар. Ezel панта, с чиято панта екрана на устройството може да заема всякакви положения и да го ориентира като таблет, настолен екран или обикновен лаптоп.


Конвертируемият дизайн става главен акцент и в мобилната техника на Acer

© PCWorld България, pcworld

Друга съществена промяна е изнесената напред клавиатура и ориентираният в задната част на корпуса тъчпад. Но най-добре вижте сами за какво става въпрос във видеото по-долу, което дава доста добра представа за главните предимства на устройството.

Друга отличителна черта е мощното за преносим компютър озвучаване, базирано на 4 високоговорителя, а хардуерът е типичен за модерен лаптоп от високия среден клас: двуядрен Intel Core i5 процесор, 4GB оперативна памет, 15.6-инчов сензорен дисплей с IPS матрица и хард диск с капацитет 1 ТВ.

На събитието от Acer разкриха и усъвършенствана V5-серия преносими компютри и нов мощен V7 Ultrabook. Всъщност новата V-серия представя най-голямата и универсална линия при масовите преносими компютри на Acer, включваща много модели в различни цветове, размери, резолюции, със сензорни или без сензорни екрани, с различна производителност и графични възможности.

Според Данаил Вълков, новите Acer Aspire V5 и V7 серии се отличават с по-добри Full HD панели, по-мощните графични карти и SSD дискове, както и с корпуси, които са с до 9% по-тънки от предишното поколение машини на марката в този сегмент.


Конвертируемият дизайн става главен акцент и в мобилната техника на Acer

© PCWorld България, pcworld

Устройствата от Aspire V серията трябва да пристигнат на нашия пазар в началото на месеца, т.е. още в близките дни, като V5 серията ще е със стартова крайна цена от 899 лв., а цената на V7 серията ще започва от 1199 лв.

След някоя и друга седмица у нас трябва да пристигнат и двата най-нови 8-инчови таблета на Acer, a именно Iconia A1-810, за който ви разказахме през април, и Iconia W3-810 – първият 8-инчов таблет с Windows 8.

Acer Iconia A1-810

Според официалната информация, таблетът Acer IconiaA1-810 ще бъде наличен на българския пазар в средата на юни на препоръчителна крайно-клиентска цена от 369 лв с ДДС Acer Iconia W3 с 32 GB и 64 GB пък ще се появи в магазинната мрежа в края на месеца на препоръчителна КК цена, започваща от 699 лв. Към Windows 8-базирания таблет като допълнителна опция ще се предлага и клавиатурен док. 

8-инчовият таблет  Acer Iconia W3

 


Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.