Acer комбинира Intel Haswell и Android в нов моноблок

Освен с необичайната комбинация на процесори и операционна система All-in-One компютърът Acer BDDA22OHQL-BDH се отличава и с атрактивна цена.

Със сигурност повечето компютърни потребители са свикнали да виждат процесорите на Intel в комбинация най-вече с операционна система Windows, но това, разбира се, не значи, че не може да се използват и в тандем с други ОС платформи. Компанията Acer го доказва за пореден път с интересен нов компютър от тип "всичко в едно" (All-in-One или "моноблок", както предпочитат да го наричат някои).

Става въпрос за машина, кръстена с въздългото обозначение Acer BDDA22OHQL-BDH, която съчетава процесорите на Intel от последно поколение (Haswell) и характерната най-вече за мобилните устройства операционна система Android.

Засега параметрите на дисплея на недотам мобилния моноблок не са известни, но най-вероятно диагоналът ще е 22 инча, а самият екран е сензорен. Изчисленията са поверени на процесор Intel Core i5 4430, работещ на честота 3 GHz, и подкрепен с 1GB оперативна памет от тип DDR3 и 8 GB флаш-базирана памет за съхранение, която най-вероятно ще може да се разширява посредством карти. Засега това са и всички известни технически характеристики на новия моноблок на Acer, като не се уточнява и точната версия на Android.


Acer комбинира Intel Haswell и Android в нов моноблок

© PCWorld България, pcworld

Известно е обаче, че All-in-One моделът Acer BDDA22OHQL-BDH ще излезе на пазара през следващия месец на ориентировъчна цена от около $400. Нямаме информация дали ще се предлага и в България. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.