Гейм конзолата NVIDIA Shield излиза на пазара през юни на цена $350

Очаква се в официалния продуктов сайт на NVIDIA да бъде открита и възможност за предварителни поръчки, а от 20 май нататък конзолата ще може да се поръча и при партньорите на производителя.

Хората с интереси в мобилния гейминг вероятно си спомнят, че по време на изложението CES 2013 през януари NVIDIA малко изненадващо представи т.нар. Project Shield – устройство, което представлява комбинация между портативна игрова конзола и геймпад. В началото на годината компанията разкри само част от информацията за конзолата, но вчера (14 май) беше обявен и нейният официален пазарен дебют под името NVIDIA Shield, като бяха допълнени и липсващите подробности.

Според официалната информация, продажбите на мобилната гейм конзола NVIDIA Shield ще започнат през юни. Очаква се в официалния продуктов сайт на NVIDIA да бъде открита и възможност за предварителни поръчки, а от 20 май нататък конзолата ще може да се поръча и при партньорите на производителя. Препоръчителната крайна цена на конзолата е $350.

Срещу тази сума геймърите ще могат да ползват доста внушителна хардуерна конфигурация, включваща 5-инчов IPS-базиран сензорен екран с multitouch поддръжка, резолюция 1280x720 точки и плътност на пикселите от 294 ppi, Tegra 4 процесор, 2 GB оперативна памет и 16 GB флаш-базирано пространство за съхранение, разширяемо посредством microSD карти с капацитет до 64 GB.


Гейм конзолата NVIDIA Shield излиза на пазара през юни на цена 0

© PCWorld България, pcworld

Освен характерните за геймпад манипулатори и организ за управление, конзолата NVIDIA Shield съдържа също 3-осев жироскоп, 3-осев акселерометър, вградена акустична система (колонки и микрофон), Wi-Fi и Bluetooth 3.0 модули за безжична връзка, GPS приемник, mini-HDMI порт за извеждане на изображение на ТВ екрани, micro-USB 2.0 порт и 3,5 мм жак за слушалки. Предвидената батерия е с капацитет 28,8 Wh, а размерите и теглото на устройството са съответно 158х135х57 мм и 579 г. Апаратът работи под управлението на Android 4.2.1Jelly Bean, а от NVIDIA обещават да пускат ежемесечни обновления за конзолата, включително и такива за операционната система веднага след появата им.


Гейм конзолата NVIDIA Shield излиза на пазара през юни на цена 0

© PCWorld България, pcworld

Важно е да се отбележи, че на NVIDIA Shield ще могат да се играят много от Android игрите, но не всички. Проблеми може да възникнат евентуално с приложения и гейм заглавия, които не поддържат пейзажна ориентация на дисплея. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.