AMD пуска най-бързата си досега DDR3 памет за геймъри, работеща на 2133 MHz

Новите RAM модули AMD Radeon RG2133 Gamer Series идват и с обновен AMD Radeon RAMDisk софтуер, който дава възможност част от оперативната памет да се превърне в бърз виртуален диск, който ускорява зареждането на операционната система и старта на приложенията.

Когато повечето от нас чуят името на AMD обикновено се сещат за процесори или видеокарти, но освен тези популярни продукти, компанията продължава активно да обновява и своята линия RAM памети, които започна да предлага към края на 2011-а. Поредното обновление идва под формата на най-бързия фирмен memory набор досега – т.нар. AMD Radeon RG2133 Gamer Series, който включва четири DDR3 модула от по 4 GB, работещи на честота 2133 MHz.

Сред другите основни характеристики на новите геймърски памети на компанията виждаме също 1,65V захранващо напрежение и тайминги 10-11-11-30, а както може да се види от снимките, новите модули се отличават и с обновен, по-ефективен дизайн на радиатора, който обаче не е увеличил общата им височина от 30 мм.


AMD пуска най-бързата си досега DDR3 памет за геймъри, работеща на 2133 MHz

© PCWorld България, pcworld

От AMD подчертават също, че Gamer Series паметите на компанията поддържат както нейните собствени AMP профили, така и Intel XMP, така че настройката им за оптимално бързодействие би трябвало да става лесно и автоматично, без значение с каква процесорна и motherboard платформа се използват.

Новият RAM комплект AMD Radeon RG2133 Gamer Series вече се предлага в американския онлайн магазин Newegg, където цената му е $155. По-интересното обаче е в окомплектовката, в която влиза и обновения фирмен софтуер AMD Radeon RAMDisk. Въпросният софтуерен инструмент дава възможност част от оперативната памет да се превърне в бърз виртуален диск, който ускорява зареждането на операционната система и старта на приложенията. Според наличната информация, новата версия на програмата (1.1) увеличава съществено производителността и времето за зареждане на РС системата - в сравнение с предишното издание "студеният" старт бил ускорен три пъти, а изключването – 20 пъти. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.