Western Digital и SanDisk ще правят заедно хибридни хард дискове

В резултат на новообявеното сътрудничество, полупроводниковата памет SanDisk iSSD ще бъде интегрирана в конструкцията на хибридните SSHD продукти от фамилията WD Black, чийто корпус изтънява до 5 мм.

По-всичко личи, че флаш-паметите ще заемат все по-голямо място в системите за съхранение на сегашната и бъдеща компютърна техника. За това свидетелства новият фокус на отколешните производители на хард дискове и докато гигантът Seagate започва да предлага цяла серия SSD устройства под собствената си марка, неговият основен (да не кажем единствен) конкурент Western Digital ще набляга на разработката на т.нар. хибридни дискове. За целта компанията ще си сътрудничи с не по-малко именития производител на флаш-базирани storage системи SanDisk.

Според официалната информация за новообявеното сътрудничество между двете компании, полупроводниковата памет SanDisk iSSD ще бъде интегрирана в конструкцията на т.нар. SSHD (solid state hybrid drive) продукти от фамилията WD Black. Както вероятно знаете, въпросното семейство е базирано на фирмената хибридна технология на Western Digital, която съчетава традиционните магнитни пластини с бърза полупроводникова памет.

Хибридните WD Black дискове съчетават 500 GB магнитна памет с още 24 GB флаш в корпуси с дебелина само 5 mm, които позволяват да се използва наполовина по-малко пространство в корпуса на ноутбуците в сравнение с традиционните 9,5-милиметрови устройства. Тази малка дебелина на корпусите е постигната именно благодарение на компактните SanDisk iSSD флаш памети, които се произвеждат по 19-нанометров технологичен процес за изготвяне на микросхемите.


Western Digital и SanDisk ще правят заедно хибридни хард дискове

© PCWorld България, pcworld

Според наличната информация, новите компактни WD Black SSHD хибриди с дебелина 5 мм вече се доставят на ОЕМ-производителите на техника. Достъпни са също подобни устройства с дебелина 7 и 9,5 мм. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.