Потвърдена е датата за официалния дебют на процесорите Intel Haswell

Според оригиналния брояч, публикуван от Intel, заветната дата ще е 3 юни – в навечерието на изложението Computex.

За следващото четвърто поколение процесори Core на Intel с кодово име Haswell вече се знае доста, а характеристиките на новите CPU чипове изтекоха в мрежата още в края на миналата година. Сред последните неизвестни беше датата за официалния дебют на въпросните процесори, а тя също беше потвърден от Intel тези дни – при това по оригинален начин.

 Intel Haswell

Всъщност вместо да назовава конкретна дата за очакваното събитие, Intel публикува брояч, който отчита времето, оставащо до официалния старт. Само че в случая броячът отчита не в дни, часове, минути и пр., а в наносекунди. Така миналия петък според изчисленията на Intel до представянето на Haswell са оставали 3,337,200,000,000,000 наносекунди. Тоеа съотвества на 3337200 секунди или малко повече от 38 денонощия. Тук вече сметките стават елементарни и установяваме, че анонсът на процесорите Core от четвърто поколение ще се състои на 3 юни вечерта (по тихоокеанското време на САЩ) – т.е. в навечерието на изложението Computex 2013.

С това неизвестните около Haswell вече не са много и касаят по-скоро конкретните модификации, които ще видим първо. Всъщност вече има информационни утечки и за това. Според китайския сайт VR-Zone например, който е известен с достоверните информационни утечки около Intel, първата вълна от Haswell процесори ще са най-вече quad-core модели за ноутбуци и настолни РС, макар че се очакват и двуядрени чипове с консумация около 10 W. Източникът публикува дори цени (на ниво дистрибутор, при минимална поръчка от 5 броя), показани в таблицата по-долу.


Потвърдена е датата за официалния дебют на процесорите Intel Haswell

© PCWorld България, pcworld

Разбира се, цената за крайните потребители вероятно ще е малко по-висока, но ако може да се вярва на информацията от VR-Zone те не би трябвало да са много по-ралзични от тези за аналогичните Ivy Bridge модели. Естествено, на този етап изнесените данни би трябвало да се възприемат по-скоро като слухове, отколкото като официална информация, каквото ще получим само след някакви си около 2,973,000,000,000,000 наносекунди. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.