GIGABYTE направи нов ултракомпактен компютър, наречен Brix

Кутията на мини компютъра GIGABYTE Brix е с обем само 0,37 литра, но вътре в нея могат да работят и мощни Core i7 процесори, така че устройството не страда от липса на производителност.

От края на март компанията GIGABYTE активно обикаля по света в рамките на своето глобално турне Tech Tour 2013, като показва новите си продукти, за част от които вече ви информирахме. В Лондон обаче компанията показа и нещо, което не беше споменавало досега – нов миникомпютър, кръстен Brix. Въпросното устройство прави впечатление най-вече с компактните си размери (114,8 х 108 х 29,5 мм – обем на кутията 0,37 литра) и тегло от около 400 грама. Формата изглежда странно позната, а наличната информация показва, че грешка няма и че GIGABYTE Brix е фирмената версия на референтния мини РС Intel NUC, представен миналата година.

Въпреки компактните си размери обаче, мини-компютърът GIGABYTE Brix може да бъде оборудван с доволно мощни компоненти. В зависимост от предпочитанията на потребителя, конфигурацията може да включва както евтин Intel Celeron 1007U чип, така и доста производителен Core i7-3537U.

Освен това, дънната платка позволява инсталирането на до 16 GB DDR3 оперативна памет и mSATA SSD устройство за съхранение. На разположение са също мрежова карта Gigabit Ethernet, Wi-Fi-адаптер, сложен в Mini-PCIe гнездо, HDMI и DisplayPort изводи, както и чифт USB 3.0 портове.


GIGABYTE направи нов ултракомпактен компютър, наречен Brix

© PCWorld България, pcworld

От турнето на GIGABYTE става ясно, че компанията ще започне да предлага своя малък Brix във Великобритания още през следващите месеци, но засега няма ценова информация, както и подробности дали ще видим мини компютъра в нашия регион.

От друга страна, редно е да припомним, че ултра-компактният Intel NUC вече се предлага на българския пазар, а и самата GIGABYTE наскоро предложи някои интересни Thin Mini-ITX дъна, с които можете и сами да си направите подобни HTPC машини или даже All-in-One РС. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.