През 2014-а AMD ще замени изцяло процесорните цокли FM1 и AM3

До следващата година AMD ще направи мащабна платформена унификация, в рамките на която цокълът FM1 ще бъде напълно заменен от FM2, а AM3 - от AM3+

Ако има нещо неизбежно в света на компютърните технологии, то това е бързото остаряване на решенията и замяната им с нови такива. Това важи с особена сила за процесорите и платформите за тях, включително и за тези на AMD, които в момента са в особен етап – на пазара мирно съжителстват както FM1 и AM3 цокли и CPU/APU продукти за тях, така и по-модерните решения FM2 и AM3+.

Рано или късно AMD ще трябва да спре производството на по-старите хардуерни платформи, но до този момент не се знаеше нищо определено за това кога ще стане окончателната миграция към по-новите.

Това междинно положение обаче няма да продължи още дълго, твърди специализираното издание Digitimes, според което AMD е решила да започне поетапно извеждане на FM1 и AM3 платформите от пазара. Според информацията от източника на изданието, това ще започне още през настоящия месец и ще приключи през следващата година, когато цокълът FM1ще бъде напълно заменен от FM2, а AM3 - от AM3+.


През 2014-а AMD ще замени изцяло процесорните цокли FM1 и AM3

© PCWorld България, pcworld

Предполага се, че дънните платки с и процесори за FM1 цокли ще изчезнат от пазара още към третото тримесечие на 2013 г., докато AM3 продукти вероятно ще могат да се намерят до към края на годината. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.