AMD предлага безплатни игри и в пакет с A-series APU чиповете си

С окомплектоването на процесори и игри AMD отваря прецедент, който обаче е и донякъде логичен предвид качествата на вградената графика в съвременните APU чипове.

В миналото маркетинговата практика за окомплектоването на дискретни видеокарти с игри беше доста популярна поради факта, че правеше покупката на скъпи VGA решения малко по-привлекателна, затова не е особена изненада, че преди няколко месеца AMD я възроди с нови пакетни предложения от този тип, а в началото на годината с подобна специална оферта за геймъри излезе и NVIDIA. Досега обаче не беше се случвало такива комплекти да се правят с процесори, макар че интеграцията на графични ядра от последно поколение прави една такава стъпка логична, да не кажем дори неизбежна.

Първа такава крачка прави отново AMD, която има основания да смята, че нейните графични подсистеми, интегрирани в ускорените процесори (APU) са с по-добри възможности за гейминг в сравнение с тези в процесорите на Intel. И така, в рамките на нова промоционална инициатива, от втората седмица на април всеки закупил настолен хибриден процесор на AMD от сериите A8 и A10 ще получава в комплект с тях и код за активиране на SimCity – най-продаваната стратегическа игра за сезона в платформата за цифрова дистрибуция Origin.

В акцията за момента участват процесорите A8-5500, A10-5800K, A8-5600K и A10-5700. Като се има предвид, че играта се предлага за $60, а цените на споменатите процесори се движат в диапазона от $80 до $130, то промоцията сигурно ще е привлекателна за тези, които хем искат да ъпгрейднат компютъра си, хем да се сдобият с лицензирано копие на интересна нова игра.

Разбира се, от AMD не пропускат да подчертаят, че например A8-5600 APU чип с вградено графично ядро Radeon HD 7560D е почти двойно по-бърз от по-скъпия Intel Core i3-3225 и около 1,5 пъти по-производителен в сравнение със същия конкурентен процесор, работещ в комплект с дискретна видеокарта NVIDIA GeForce GT 620.


AMD предлага безплатни игри и в пакет с A-series APU чиповете си

© PCWorld България, pcworld

Междувременно от AMD обявиха също, че готвят обновления в пакетните си Never Settle предложения, според които заедно с видеокартите Radeon HD от висок клас ще се предлага и новия високотехнологичен шутър Battlefield 4, който се очаква на пазара през декември. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.