Нова А3 мултифункционалка разширява Print 3.0 фамилията на Brother

Новото мултифункционално устройство Brother DCP-J4110DW e най-малкият модел от серията Print 3.0 с обърната посока на печат и най-бюджетно ориентираният.

Тези, които следят събитията в сферата на печатните устройства за дома и малкия офис вероятно си спомнят новата Print 3.0 концепция на Brother, на базата на която компанията предложи мултифункционални машини печатащи в обратна посока – т.е. в пейзажна, а не в портретна ориентация. Това позволява на сравнително компактни устройства да работят бързо в А4 формат, но да могат да принтират материали и в А3 формат. И след като до скоро в продуктовата линия Print 3.0 на Brother имаше два модела (MFC-J4510DW и MFC-J4410DW), сега компанията оповести излизането и на най-малкия модел от серията– Brother DCP-J4110DW. Tози модел е със същата технология и дизайн, но с по-малко функционалности: устройството е без факс и с по-малък сензорен дисплей. Затова пък и цената му е по-ниска: DCP-J4110DW се предлага у нас (от началото на април) на ориентировъчна цена от 299 лв. с ДДС според официалната продуктова страница в уеб сайта на компанията.

Според Brother, новият мастиленоструен МФУ модел DCP-J4110DW носи всички предимства на Print 3.0 концепцията. От компанията припомнят и кои са те:

- Всички модели от серията, включително и новото DCP-J4110DW могат да отпечатват документи до формат А3, въпреки че не са по-големи от обикновени А4 мултифункционални устройства. Опцията за печат в А3 е удобна за редките случаи, в котио на клиента му се наложи да отпечата нещо в този формат – някоя снимка, брошура, графика или голяма и сложна таблица, за да бъде разчетена по-лесно;

- Благодарение на ориентацията на печат DCP-J4110DW работи с по-висока скорост от устройствата ов този ценови клас. 33 стр/мин черно и 25 стр/мин цветно – оценени по „стария" начин при мастиленоструйния печат. Или 18 стр/мин черно и 16 стр/мин цветно – според новия стандарт ISO/IEC 24734, където спецификациите на скоростта са по-реалистични и директно могат да бъдат сравнени с тези при лазерния печат. На практика DCP-J4110DW е 82% по-бързо от предходните серии мастиленоструйни устройства на Brother.

 

- Серията Print 3.0 е с нова по-голяма печатаща глава с 1680 дюзи – двойно повече от предходните модели, което гарантира красиви пълноцветни отпечатки с резолюция до 6000 x 1200 пиксела.

Подобно на останалите модели от серията, Brother DCP-J4110DW има безжична функционалност и връзка с „облака", така че е напълно "в час" и с мобилния печат. МФУ моделът работи както през Apple AirPrint, така и с Google Cloud Print услугите. Освен по тези два начина, можете да печатате и директно през Интернет чрез WiFi Direct, като имате възможност да сканирате към или да печатате от Facebook, Flickr, Dropbox, Picasa и Evernote без нуждата от рутер. На разположение за сваляне е безплатното приложение Brother iPrint&Scan, налично за iPhone/iPad, Android и Windows телефони.

DCP-J4110DW се управлява чрез 4.5 инчов цветен сензорен дисплей, с помощта на който печатът, сканирането и фото-копирането се извършват само с няколко докосвания. Друга отличителна черта на модела се енергоспестяващите и еко функции. Консумацията на ток в режим „Готовност" е по-ниска от 0.04 вата, а когато работи, устройство не харчи повече от 21 вата, твърдят опт компанията Нивото на шума е също доста ниско – само 50 dB в работен режим. DCP-J4110DW пести и хартия с вградения си автоматичен двустранен печат, а разходите за печат се понижават и с мастилата с висок капацитет за 1200 стр. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.