Появиха са данни за първите процесори от поколение AMD APU Kabini

AMD E1-2100, E1-2500 и E2-3000 ще се първите три ускорени процесора от следващото 28-нанометрово поколение, призвано да замени сегашната Brazos фамилия и да ускори нетбуците и All-in-One РС машините.

Към средата на годината AMD трябва да пусне на пазара новите си ускорени (APU) процесори от поколение Kabini, което ще се произвежда по28-нанометров технологичен процес и ще заменят сегашните 40-нанометрови представители на фирмената платформа Brazos. Поне такива планове споделиха представители на компанията по време на изложението CES 2013 заедно с амбициите да подобрят значително качеството на съвременни устройства от типа на нетбуците, ултратънките лаптопи и настолните All-in-One компютри.

След публикуваната на шоуто във Вегас обща информация, сега в Мрежата се появиха и сведения за първите AMD APU модели от фамилията Kabini, които ще излязат на пазар5а. Очаква се дебютантите на новата продуктова линия E-Series да са три – чиповете E1-2100, E1-2500 и E2-3000. Всички те ще имат интегрирана графична подсистема, съвместима с DirectX 11, 1 MB кеш-памет L2 и поддръжка за AES, F16C и AVX инструкции.

Засега други подробности за техническите характеристики на трите нови APU чипа не се съобщават, но се очаква те да са с ниско TDP ниво и да са позиционирани като замяна на моделите E1-1500 и E2-2000 от поколение Brazos, които са на пазара не чак толкова отдавна. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.