Нови Thin Mini-ITX дъна от GIGABYTE позволяват да си правим сами All-In-One РС-та

На пазара излизат Intel базираните модели GIGABYTE H77TN и GIGABYTE B75TN, които имат за цел да разширят избора от All-In-One РС машини и отвъд марковите опции.

All-In-One компютрите от последно поколение са поредното доказателство, че в настолните машини все още има хляб. А така изглежда смятат вече не само производителите на AIO машини, но и големите производители на РС компоненти като компанията GIGABYTE, която ни съобщава за поредното си интересно предложение – две нови дънни платки, предназначени да служат като основа на асемблирани системи от тип "всичко в едно", както и на компактни машини от тип HTPC, разбира се.

Става въпрос за дъната GIGABYTE H77TN и GIGABYTE B75TN, изготвени според формата Thin Mini-ITX, стандартизиращ продукти, които са с размери 17х17 см и с 43% по-тънки от стандартните Mini-ITX устройства, т.е. височината им е само около 2,5 см. Компактният формат, разбира се, е само част от съществените характеристики на новите дъна на GIGABYTE, които според компанията носят същите предимства, каквито имат и стандартните фирмени дъна за настолни компютри.


Нови Thin Mini-ITX дъна от GIGABYTE позволяват да си правим сами All-In-One РС-та

© PCWorld България, pcworld

Както личи от наименованията, двете нови дънни платки на тайванския производител са базирани на Intel H77 и B75 чипсетите, осигуряващи поддръжка за 2-ро и 3-то поколение Intel Core процесори. Интересна при новите GIGABYTE Thin Mini-ITX дъна са гъвкавите опции за захранването, реализирани посредством избора от захранващи панели, осигуряващи широк набор от напрежения в диапазона от 12 до 19V. Самите дъна осигуряват и по четири разширителни слота от тип PCI Express, както и по няколко mSATA и Mini PCIe слота, осигуряващи различни I/O комбинации.


Нови Thin Mini-ITX дъна от GIGABYTE позволяват да си правим сами All-In-One РС-та

© PCWorld България, pcworld

От GIGABYTE подчертават също съвместимостта на новите дъна с различни шасита за AIO компютри, както и възможността те да бъдат използвани не само у дома, но и за създаване на евтини бизнес компютри, които могат да се използват, да речем, като POS терминали, станции в игрални зали, компактни офис машини и др. Според компанията обаче, най-много на новите GIGABYTE H77TN и GIGABYTE B75TN ще се зарадват домашните любители на компактните и стилни РС машини от тип All-in-One, каквито могат да бъдат създадени съвсем лесно според производителя: 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.