Очертават се още AMD Radeon HD 7000 видеокарти през първата половина на годината

Дискретните графични адаптери от следващо поколение Radeon HD 8000 на AMD пък могат да се очакват на пазара не по-рано от четвъртото тримесечие на 2013 г.

Въпреки че наскоро AMD вече представи формално мобилната си графика от осмо поколение, компанията изглежда смята, че в дискретния сегмент все още не е изчерпала потенциала на VGA продуктите си от фамилията Radeon HD 7000. Това съдим от съобщение в специализирания сайт TechPowerup, според което AMD смята да разшири въпросната Radeon HD 7000 серия с още дискретни представители, а при това положение появата на дискретни модели от следващо поколение Radeon HD 8000 може да се очаква най-рано през четвъртото тримесечие на 2013 г.

На пръв поглед това изглежда малко странно, тъй като Radeon HD 7000 серията изглежда напълно завършена – тя покрива всички ценови сегменти и предлага доста голям набор от решения с различна функционалност и производителност. От друга страна, с очакваното пускане на нови модели GeForce GTX Titan и NVIDIA може да открие съревнование в "премиалния" ценови диапазон $900-$1200, в който AMD няма оферти (Radeon HD 7990 се предлага за около $800). Въпреки, че потенциалната аудитория за въпросния висок ценови диапазон не е голяма, изглежда нещата опират до имидж и AMD не иска да оставя впечатление, че изостава от основния си конкурент, така че се готви да пусне продукти и в очертаващия се нов сегмент, коментират колегите.

Така или иначе, ако трябва да обобщим наличната информация, през 2013 г. AMD ще работи в три основни направления:

- ще продължи да доставя съществуващите си геймърски видеокарти в комплект с хитови игри като например Crysis 3, Far Cry 3, Bioshock Infinite, Tomb Raider 2013 и DmC Devil May Cry;

- ще продължава активното и постоянно оптимизиране на драйверите с цел подобряване на производителността на съществуващите си продукти;

ще направи съществено обновление на видеокартите си от серия Radeon HD 7000 през първата половина на годината. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.