Доставките на процесорите Tegra 4 започват през юли

Това означава, че мобилните устройства с новата система в чип на NVIDIA ще бъдат на пазара през август-септември.

Въпреки, че новата система в чип (SoC) Tegra 4 беше официално представена в самото начало на годината, според изпълнителния директор на NVIDIA Джен-Сън Хуанг (Jen-Hsun Huang), доставките на флагманския мобилен процесор от следващо поколение ще започнат не по-рано от юли.

По изявлението на мениджъра, направено по време на среща с аналитици, в момента в компанията все още тече подготовката за масовото производство на чиповете Tegra 4, чийто първи "плодове" ще започнат да се изпращат към потребителите в края на второто тримесечие на финансовата година на NVIDIA – т.е. през юли. Това означава, че можем да очакваме мобилните устройства с новата система в чип на NVIDIA да бъдат на пазара през август или септември.

Припомняме, че подобно на предходното поколение (Kal-El) произвежданата по 28-нанометров процес NVIDIA Tegra 4 e базирана на 4-PLUS-1 архитектура, съдържаща 4 изчислителни ядра, които ще работят при високо натоварване, и едно допълнително с по-ниска работна честота за базови задачи с цел пестене на енергия. Основният изчислителен ресурс е в четирите ядра ARM Cortex-A15 и 72-те графични ядра GeForce. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.