Евтиният VIA-базиран таблет ASUS MeMO Pad пристига и у нас

Компактният Android 4.1 таблет със 7-инчов мултитъч дисплей с висока резолюция и слот за SD карти ASUS MeMO Pad до 10 дни ще бъде в България, където препоръчителната му крайна цена е 349 лева.

По-малко от месец след като се разбра, че ASUS наистина започва да предлага евтини таблети с VIA процесори, родните потребители също ще имат възможност да си закупят първия техен представител. Става въпрос, разбира се, за компактния 7-инчов Android таблет ASUS MeMO Pad, който според официалната информация ще бъде на нашия пазар в рамките на 10 дни, като ще се предлага за препоръчителната крайна цена от 349 лева.

В случай, че се чудите какво означава MeMO (произнася се „миймо"), това е абревиатура от "My Mobile. My Moment" и отразява желанието на ASUS да създаде таблет за хората със забързан начин на живот, разказват от компанията.

С размерите си от 196.2 x 119.2 x 11.2mm, MeMO Pad може лесно да бъде използван с една ръка, като това не означава компромис с качеството на картината или производителността. ASUS MeMO Pad разполага с 10-точков мултитъч дисплей с 350 нита яркост и резолюция 1024 x 600, а паметта му от 16 GB може да бъде увеличена с допълнителна SD карта с капацитет до 32 GB. Корпусът е с диамантена шарка и се предлага в три цвята.


Евтиният VIA-базиран таблет ASUS MeMO Pad пристига и у нас

© PCWorld България, pcworld

От производителя отбелязват, че за разлика от фирмената серия ASUS Transformer Pad, моделът MeMO Pad е проектиран само като таблет и за него не е предвидена докинг станция. Въпреки това устройството ще може да се ползва както за забавления, така и за работа, за което заслуга ще има и инсталираните 1GHz VIA WM8950 процесор и Mali-400 графичен ускорител. MeMO Padе снабден и с технологиите ASUS SonicMaster и MaxxAudio, гарантиращи високо качество на звука, като идва и с няколко предварително инсталирани приложения: SuperNote Lite, BuddyBuzz, ASUS WebStorage, ASUS Studio и WebStorage Office.

А в заключение ето и публикуваните от ASUS официални спецификации на новия бюджетен таблет: 


Евтиният VIA-базиран таблет ASUS MeMO Pad пристига и у нас

© PCWorld България, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.