Шест нови AMD APU от поколение Richland ще дебютират през второто тримесечие

Сред тях ще има два двуядрени и четири A-Series APU модела, като ще има и три чипа с отключен множител, твърди поредната информационна утечка в Мрежата.

На изложението за потребителска електроника CES 2013 компанията AMD формално представи новото си поколение ускорени процесори (APU), но, разбира се, появата им на пазара тепърва предстои. Това важи както за "таблетните" чипове Kabini и Temash, върху които фирмата акцентира по време на шоуто във Вегас, така и за процесорите Richland, които вероятно ще бъдат далеч по-интересни за почитателите на лаптоп и HTPC техниката, тъй като трябва да заменят Trinity поколениетo. Както се очакваше, не мина много време и в Мрежата се появиха повече подробности за новите попълнения в т.нар. A-Series линия APU.

А според изтеклата информация, през второто тримесечие на годината на бял свят трябва да се появят поне шест представителя на Richland фамилията:

- Четириядрен чип A10-6800K с интегрирана графика Radeon HD 8670D, отключен множител и TDP рейтинг не надвишаващ 100 W;

- Четириядрен чип A8-6600K с интегрирана графика Radeon HD 8570D, отключен множител и TDP рейтинг не повече от 100 W;

- Четириядрен процесор A10-6700 с интегрирана графика Radeon HD 8670D и TDP на ниво 65 W;

- Четириядрен чип A8-6500 с интегрирано графично ядро Radeon HD 8570D и TDP на ниво 65 W;

- Двуядрен процесор A6-6400K с интегрирана графика Radeon HD 8470D, отключен множител и TDP 65 W;

- Двуядрен 'ip A4-6300 с интегрирана графика Radeon HD 8370D и TDP 65 W;


Шест нови AMD APU от поколение Richland ще дебютират през второто тримесечие

© PCWorld България, pcworld

 

Всички изброени APU чипове ще се произвеждат по нормите на 32 nm технологичен процес и ще работят с цокъл FM2. Според наличната информация, те ще поддържат също работа с DDR3 оперативна памет с честоти до 1866+(OC) MHz и ще бъдат съвместими със схемните интерфейсни набори AMD A85X, поддържащи до 8 устройства със SATA III, до четири порта USB 3.0 и до 14 порта USB 2.0.

В заключение остана да припомним, че през втората половина на 2013 г. AMD трябва да представи и ускорените си процесори от 28-нанометровото поколение Kaveri, при което CPU и GPU блоковете ще бъдат по-тясно интегрирани посредством новата хетерогенна системна архитектура (HAS). 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.