Новата аудио линия на Samsung ще изкушава с кристален звук и лесен Wi-Fi достъп

В своите AV продукти от поколение 2013 Samsung набляга на възможностите за свързване и лесно използване, както и на нестандартни решения като например първият “soundbar”, който дава възможност за Bluetooth свързване с телевизор.

Началото на всяка година и изложения като отшумялото наскоро CES 2013 е добър повод за много компании да представят по-голямата част от портфолиото си, с което ще се опитват да печелят сърцата и портфейлите ни през следващите месеци. Samsung Electronics не е изключение от тази тенденция, а и определено има какво да предложи, както показва и с поредното си съобщение. В него компанията информира, че е готова да предложи и мащабно разширение на своята линия дигитални аудио продукти с нови AV устройства и системи, които имат редица подобрения от гледна точка на възможностите за свързване.

Според Samsung, въпросните тенденции и новости се олицетворяват в голяма степен от "първия в света soundbar" , който може да се свърже към телевизор чрез Bluetooth. Но това не е най-интересното. Устройството с пълно наименование Vacuum Tube Soundbar (модел HW-F750) е и първият Soundbar, използващ вграден лампов усилвател. Bluetooth връзката с телевизор се осъществява посредством т.нар. SoundShare функция. Изделието има и вграден жироскопен сензор, който измерва височината, ъгъла и наклона на говорителя, за да оптимизира качеството на звука, независимо дали той е в хоризонтално или вертикално положение. Освен това потребителите могат да активират и новата функция AirtrackON, която автоматично включва Soundbar-а заедно с телевизора и позволява на потребителите да контролират HW-F750 с неговото дистанционно управление. Моделът разполага и с отделен, безжичен субуфер.


Новата аудио линия на Samsung ще изкушава с кристален звук и лесен Wi-Fi достъп

© PCWorld България, pcworld

Като допълнение към своите телевизори през 2013-а Samsung предлага и новата 7.1-канална система за домашно кино HT-F9750W. Тя използва новата функция на телевизорите Sound On, която позволява на потребителите да активират незабавно 1 330-ватовият звук на системата, докато заглушават вътрешния говорител на телевизора с едно натискане на бутона на дистанционното управление.


Новата аудио линия на Samsung ще изкушава с кристален звук и лесен Wi-Fi достъп

© PCWorld България, pcworld

Флагманската система за домашно кино включва лампов усилвател, Smart TV поддръжка и интересен въртящ се говорител. Всичко това е съчетано с нов, еклклузивен за Samsung DTS Fusion Neo кодек, който допълнително подобрява вертикалния звук, а усилвателят от галиев нитрид (GaN) може да се справи със звук извън стандартния диапазон, според компанията.


Новата аудио линия на Samsung ще изкушава с кристален звук и лесен Wi-Fi достъп

© PCWorld България, pcworld

Подкрепа за идеята за съвременно домашно кино осигурява и новия фирмен Blu-ray плейър (BD-F7500), който може да превръща SD съдържание в HD картина с качество, като това на телевизорите, които поддържат Ultra High Definition (UHD). В тънкото тяло на плейъра са вградени двуядрен процесор и Samsung Smart TV решенията Smart Hub и AllShare, а видео процесорът на устройството използва специален алгоритъм, който не допуска появата на кадри с по-ниска резолюция. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.