И Lenovo се присъедини към поддръжниците на Chromebook идеята

Китайският производител обяви своя първи Chromebook лаптоп с Chrome OS платформата на Google – Lenovo ThinkPad X131e Chromebook, предназначен главно за учащи.

Въпреки че Google се опитва да прокара своята Chrome OS платформа и базираните на нея компютри вече от доста време насам, по отношението на разпространението им все още има какво да се желае. И след редица модернизации като появата на Chromebook лаптоп с ARM процесор и обещанията за такъв със сензорен екран, бавно, но сигурно Chromebook идеята печели все повече поддръжници, включително сред производителите на мобилни компютри.

Най-новият от тях е китайската компания Lenovo, която се присъединява към Acer и Samsung със свой модел, обозначен като ThinkPad X131e Chromebook.

Според съобщението в блогa на Google, Lenovo ThinkPad X131e Chromebook е несочен предимно към аудиторията от ученици и студенти, а самото наименование подсказва, че китайският производител по-скоро опипва почвата в този сегмент - Lenovo има аналогичен модел ThinkPad X131e, работещ под управлението на Windows, и явно засега Lenovo не бърза да разработва изцяло нов компютър, а предпочита да заложи просто на инсталиране на друга ОС и съответните драйвери.


И Lenovo се присъедини към поддръжниците на Chromebook идеята

© PCWorld България, pcworld

Така или иначе, това не омаловажава опита на китайския производител, а техническите характеристики, макар и доста общо споменати в официалната продуктова страница на Google, изглеждат прилични и достатъчни предвид предназначението на устройството – да служи като помощник в рамките на учебния ден.

Според наличната информация, доставките на Lenovo ThinkPad X131e Chromebook ще започнат към края на февруари (от 26.02.2013), а цената на лаптопа е $429 (плюс още $30 за управляваща конзола и поддръжка). 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.