Thermaltake подобрява компактните си водни охладители с новия Bigwater 760 Pro

Новото водно охлаждане Thermaltake Bigwater 760 Pro запазва удобния за монтаж и експлоатация 2U/ Dual drive bay дизайн на серията, но идва с редица подобрения, които увеличават производителността и ефективността.

Въпреки че все още сме в средата на зимата, мощните компютърни компоненти и най-вече процесорите продължават да си греят както винаги, така че няма лош сезон за усъвършенстване на охлаждането в РС кутията. Така явно смятат и в компанията Thermaltake, която съобщава за появата на нов представител на използващите течност охладители от фирмената серия Bigwater, а именно – моделът Thermaltake Bigwater 760 Pro.

Въпросната продуктова серия не е нова, но в случай, че сте пропуснали, тя се отличава със специфичен дизайн и начин на монтаж. За разлика от повечето водни охлаждания, чиито компоненти (резервоар, помпа и т.н.) се монтират на различни места в кутията, Bigwater охлажданията са побрани в компактен вътрешен корпус, който се монтира в предната част на шаситата, заемайки две от местата, предназначени за монтаж на 5,25-инчови устройства- решение, което без съмнение улеснява инсталацията и пести място.

Същото е характерно и за новия воден охладител Thermaltake Bigwater 760 Pro, който обаче идва и със значително подобрени характеристики, спрямо предходните представители на серията. Според официалната информация от компанията, подобрен е не само т.нар. Dual drive bay дизайн, но и конструкцията на алуминиевия радиатор, който се обдухва и от нов тих, но високопроизводителен вентилатор със синя LED подсветка, чиито обороти могат да се регулират в диапазона от 1600 до 2400 RPM директно от предния панел на устройството.


Thermaltake подобрява компактните си водни охладители с новия Bigwater 760 Pro

© PCWorld България, pcworld

Ултра-тиха, според Thermaltake, е и P500 помпата, която обаче превърта 500 литра вода в час и заедно с високо капацитетния резервоар (с вграден индикатор за нивото на течността) увеличава ефективността на охлаждането. Според компанията, подобрена е и конструкцията на модула, който контактува с повърхността на процесора посредством никелирана медна основа, съвместима с всички налични Intel и AMD CPU платформи.


Thermaltake подобрява компактните си водни охладители с новия Bigwater 760 Pro

© PCWorld България, pcworld

Преработени са дори самите тръби, които вече са направени от специален материал, по-издръжлив на огъване и износване и по-малко податлив на прищипване и пробиване. И не на последно място, според Thermaltake охлаждащите възможности на Bigwater 760 Pro могат да бъдат използвани както за процесора, така и за видеокартата и паметта.


Thermaltake подобрява компактните си водни охладители с новия Bigwater 760 Pro

© PCWorld България, pcworld

Както обикновено, от Thermaltake не съобщават информация за цената и пазарната наличност на новите си продукти, затова тези подробности за новото 2U/ Dual drive bay водно охлаждане Bigwater 760 Pro ще трябва да се търсят при дистрибутора на марката у нас – Вали Компютърс. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.