Лазерен проектор LG HECTO Laser TV докарва 100-инчов кино-екран в дневната

Smart TV функционалност, цифрова телевизия и пълна HD резолюция със 100-инчов диагонал са само част от атракциите, предлагани от новия Ultra Short Throw проектор на LG.

Въпреки, че изложението за потребителска електроника CES 2013 приключи в събота, новините от шоуто продължават да отекват в публичното пространство, а и със сигурност ще раздвижват пазара и през цялата следваща година. Сред най-активните участници в новинарския поток е южнокорейската компания LG Electronics, която явно има с какво да се похвали. Днес такъв обект е например един малко необичаен мултимедиен проектор, наречен LG HECTO Laser TV.

С това наименование компанията всъщност предлага комплект от специален черен на цвят прожекционен екран с диагонал 100 инча и проектор от тип Ultra Short Throw, който дава възможност за възпроизвеждане на картина от много близко разстояние до екрана – в случая само 56 см от лещите до прожекционната повърхност.


Лазерен проектор LG HECTO Laser TV докарва 100-инчов кино-екран в дневната

© PCWorld България, pcworld

Както подсказва наименованието, устройството поддържа ТВ функционалност и, по-точно, Smart TV платформата на LG, а също достъп до социалните мрежи и услуги от тип "видео по заявка". Поддържа се също WiDi технологията на Intel, а дистанционното управление,л разбира се, е поверено на модерния фирмен пулт Magic Motion Remote, разпознаващ жестове и гласови команди. Системата съдържа и цифров ТВ тунер, като разполага също с три HDMI порта и оптичен аудио изход.

Според официалната информация, така окомплектованият "лазерен дисплей"на LG предлага пълна HD резолюция и динамичното съотношение на контраста 10 000 000:1, което придава на образите ярък и ясен цвят, дори и на тъмен фон. В прожекционния елемент са вградени два високоговорителя с мощност по 10 W, а изображението се формира с помощта на "лазерни диоди", които се отличават и със значително по-голям експлоатационен срок в сравнение с традиционните проекторни лампи – в случая около 25 000 часа.


Лазерен проектор LG HECTO Laser TV докарва 100-инчов кино-екран в дневната

© PCWorld България, pcworld

Според LG, новият проектор HECTO Laser TV е подходящ не само за домашни мултимедийни забавления с кинематографско качество, но и за бизнес употреба – например за видео конференции и сложни мултимедийни презентации. За съжаление, от компанията не разкриват цената на цялото това удоволствие, но се предполага, че ще я научим по някое време през март, когато LG HECTO Laser TV се очаква да излезе на пазара. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.