ASUS залага на нестандартни продукти за CES 2013

Windows 8 PC с интегриран Android таблет, устройство за интернет телевизия с гласово търсене, два нови монитора и джобен рутер впечатляват посетителите на щанда на ASUS на изложението CES 2013.

Тайванският производител ASUS, както винаги, отива на CES с куп разнообразни издалия, голяма част от които привличат вниманието на посетителите с необичаен дизайн и функционалност. Тазгодишното издание на форума за потребителска електроника не е изключение от тази традиция, като този път отново има поне няколко продукта, които си заслужават споменаването. На изложението CES 2013 в Лас Вегас ASUS например представи Transformer AiO – първия в света Windows 8 персонален компютър със свалящ се 18,4-инчов дисплей, който работи като самостоятелен Android таблет. Освен него, на изложението бяха показани фирмената Google TV приставка Qube, геймърските монитори PA249Q ProArt и VG248QE, както и "най-малкият в света рутер" - WL-330NUL.. Следват по няколко думи за споменатите продукти.

ASUS Transformer AiO е първият в света All-in-One компютър с подвижен дисплей, който може да служи и като самостоятелен таблет с три режима на ползване. От една страна, Transformer AiO е пълноценен десктоп персонален компютър с Windows 8, 3-то поколение Intel Core процесор и видео карта NVIDIA GT 730M за мултитаскинг и забавление. Неговият 18.4-инчов Full HD IPS монитор пресъздава качествена картина със 178-градусов зрителен ъгъл, докато аудио технологията ASUS SonicMaster осигурява невероятен звук при възпроизвеждане на музика или филм.

Когато дисплеят е отделен от станцията обаче, Transformer AiO се превръща в голям таблет с две различни операционни системи. Технологията Wireless Remote Desktop поддържа бърза безжична връзка със станцията за пълен контрол над Windows 8 чрез мултитъч дисплея. Като алтернатива, Transformer AiO може безпроблемно да мине към автономната си операционна система – Android 4.1 с четириядрен NVIDIA Tegra® 3 процесор, само с натискането на един бутон. Вградената дръжка го прави лесен за пренасяне от стая в стая, а стойката поддържа дисплея в идеалния ъгъл за настолна употреба. ASUS Transformer AiO ще бъде пуснат в продажба от първото тримесечие на 2013 г.

Необичайният ASUS Qube е приставка от тип "стриймър" с поддръжка на Google TV. Тя е компактно устройство, базирано на Android, което добавя онлайн богатството във вашия HD телевизор. Базиран на последната Google TV платформа, QUBE с Google TV е и първият медия стриймър, снабден със сензор за движение и гласово търсене, както и специален интерфейс, проектиран от ASUS, който спомага за по-лесна навигация сред свалените приложения.


ASUS залага на нестандартни продукти за CES 2013

© PCWorld България, pcworld

Google Play осигурява незабавен достъп до богато развлекателно съдържание, включително филми, телевизионни предавания, приложения и игри. Qube с Google TV поддържа и функцията „кaртина в картината", както и браузъра Chrome. Сензорът за движение може да бъде използван за игри, докато приемникът може да бъде управляван от приложението Mobile Remote app за Android-базирани смартфони и таблети. Qube с Google TV също включва 50GB пространство в ASUS WebStorage. ASUS Qube с Google TV ще се продава в САЩ от края на първото тримесечие на 2013 г.

Мониторът ASUS PA249Q ProArt е предназначен за потребители, които се нуждаят от професионално устройство. 24-инчовият модел е с 1920 x 1200 резолюция, съотношение 16:10 и IPS технология със 178-градусов зрителен ъгъл. Фабрично калиброван до най-голяма прецизност за тази категория дисплеи (∆E <5), PA249Q ProArt предоставя 6 нива на контрол на цветовете и изключителна репродукция - 99% Adobe RGB, 103% NTSC и 100% sRGB.


ASUS залага на нестандартни продукти за CES 2013

© PCWorld България, pcworld

Мониторът е снабден и с функция от тип „получаваш това, което виждаш" ASUS QuickFit Virtual Scale, която показва изображения и документи в реален размер. Чрез 5-степенния навигационен бутон се осъществява лесен достъп до параметрите на дисплея, като пълният наклон, завъртането, оста на въртене и регулирането на височината осигуряват най-доброто положение за гледане. PA249Q също е снабден с четири USB 3.0 порта за връзка до 10 пъти по-бърза от обикновените USB 2.0 устройства.

Продължава на следващата страница24-инчовият монитор ASUS VG248QE пък е специално проектиран за висококачествен гейминг. Благодарение на своята честота от 144Hz и време за реакция на матрицата от 1ms (GTG), VG248QE пресъздава гладко дори най-динамичните сцени. Моделът осигурява 1920 x 1080 Full HD резолюция и 80 000 000:1 ASUS Smart Contrast Ratio контраст, гарантиращ детайлна и чиста картина, дори при мрачна игрова обстановка. ASUS VG248QE поддържа и NVIDIA 3D Vision 2 технологията и разполага с HDMI, DisplayPort и dual-link DVI-D портове. Удобството за потребителя е гарантирано благодарение на възможностите за настройка на наклон, въртене, ос и височина.


ASUS залага на нестандартни продукти за CES 2013

© PCWorld България, pcworld

ASUS PA249Q ProArt ще бъде пуснат в продажба от март 2013 г., а моделът ASUS VG248QE ще е на пазара още този месец.

Интересен е и Pocket Router ASUS WL-330NUL – според производителя, "най-малкият в света напълно функционален безжичен рутер, проектиран да предостави по най-лесния начин онлайн връзка чрез Wi-Fi, когато сте далеч от домашната или офис мрежа". Моделът е малко по-голям от USB флашка и тежи само 25 грама, като осигурява единичен Ethernet порт за свързване към кабелната мрежа и вграден 802.11b/g/n Wi-Fi за безжична връзка.


ASUS залага на нестандартни продукти за CES 2013

© PCWorld България, pcworld

Захранван от USB порта на ноутбук или чрез директна връзка с електрическата мрежа, WL-330NUL Pocket Router създава собствен защитен hotspot за лесно споделяне и връзка с различни безжични устройства. Устройството може да бъде използвано и за USB Ethernet адаптер за ноутбуци, които нямат вграден Ethernet порт. ASUS WL-330NUL Pocket Router ще се предлага от февруари 2013 г.

От компанията засега не споменават цени, но в заключение предлагат сборна таблица с основните спецификации на споменатите по-горе устройства. 


ASUS залага на нестандартни продукти за CES 2013

© PCWorld България, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.