Brother обръща посоката на печат и пуска на пазара най-малкото досега A3 мултифункционално устройство

На родния пазар пристига моделът Brother MFC-J4510DW, олицетворяващ новото по-компактно, по-бързо, по-свързано и по-гъвкаво поколение мултифункционални мастилено-струйни устройства на компанията, кръстено “Print 3.0.

По време на проведената през ноември партньорска конференция на българското подразделение на Brother, представителите на компанията разкриха някои подробности за новото фирмено поколение мултифункционални мастилено-струйни устройства, кръстено "Print 3.0". Сега от компанията разкриват още за него заедно с добрата новина, че първите представители на фамилията вече пристигат и на българския пазар.

Според официалната информация, цялата Print 3.0 фамилия се отличава с компактни размери и изчистен дизайн в черно, бяло и металик със заоблени ръбове. Устройствата са значително по-бързи от предишните мастилено-струйни продукти на Brother, а интересното е, че постигат това като печатат в "обратна" посока – т.е. не в портретна, а в пейзажна ориентация. Според компанията, тази иновация позволява намаляване на размерите на устройствата, увеличаване скоростта им на печат и дава възможност за печат до А3 формат в иначе компактни по размер МФУ машини. Освен това, Print 3.0 поколението е с нова, подобрена печатаща глава с 1 680 дюзи (двойно повече от преди). С нея изображенията стават значително по-детайлни (с резолюция 6000 x 1200 dpi), а скоростта на печат е значително по-висока според от компанията.

Първото устройство от новото поколение Print 3.0, което излиза на българския пазар е Brother MFC-J4510DW (на снимките). Моделът обединява цветен мастилено-струен принтер, копир, скенер и факс в корпус с необичайно малките за такъв тип устройство размери от 480 mm дължина, 186 mm височина и само 290 mm широчина. Корпусът на Brother MFC-J4510DW е със специално, защитено от надрасквания покритие. Формите му са закръглени (нещо съвсем ново за марката), с хромирани ръбове и централно разположен цветен дисплей от 9.3 инча (23,60 cм), който се активира подобно на смартфон – с жест или докосване.


Brother обръща посоката на печат и пуска на пазара най-малкото досега A3 мултифункционално устройство

© PCWorld България, pcworld

Brother MFC-J4510DW отпечатва до 20 изображения в минута в монохромен режим моно и 18 изображения в минута цветно в A4 формат. Ако използвате режим „Чернова" (Draft) скоростта става 35 изображения в минута моно и 27 изображения в минута цветно. Това е с 82% по-бързо от предишната серия мастилено-струйни устройства на Brother.

Благодарение на това, че посоката на печат при MFC-J4510DW е в пейзажна, а не в портретна ориентация, компактната мултифункционалка може да печата в A3 формат. Подаването на хартията при А3 печата става ръчно, но в Brother не смятат това за неудобство, защото повечето потребители използват А3 формат само понякога – за снимки, брошури или големи графики и таблици, за да направят многото цифри и данни в документа си по-прегледни и четливи.


Brother обръща посоката на печат и пуска на пазара най-малкото досега A3 мултифункционално устройство

© PCWorld България, pcworld

Според официалната информация, моделът Brother MFC-J4510DW се отличава не само с добра свързаност (има безжична и кабелна мрежа, USB порт и такъв за медийни карти), но и доста внушителни комуникационни възможности: съвместим е с Apple AirPrint и дава възможност за директна работа с облачни услуги като Dropbox и Google Cloud Print. Освен това устройството прави възможен печата на документи от Gmail през което и да било мобилно устройство, свързано с Интернет – смартфон, лаптоп, компютър, таблет и т.н. Моделът MFC-J4510DW е екипиран и с най-новия WiFi Direct на Intel, което позволява печат или сканиране към мобилно устройство без нуждата от безжична точка за достъп (WiFi access point).

Brother MFC-J4510DW идва със сертификати Nordic Eco-label, Blue Angel и Energy Star, които доказват, че новото мултифункционално устройство е едно от най-подлежащите на рециклиране и най-енергийно ефективните на българския пазар. Освен това MFC-J4510DW е много икономично на хартия, поради автоматичния си двустранен печат, а консумацията му на ток е по-ниска от 0.04 вата при режим „Почивка" и средно 21 вата при работа на пълни обороти. Нивата на шума са също ниски – само 50 dB по време на работа, допълват от Brother.

От компанията не съобщават ценови подробности, така че препоръката е да се търсят такива в дилърската мрежа на Brother у нас

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.